IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш директор на БДЖ е осъден ефективно

Присъдата на Олег Петков е 4 години лишаване от свобода, а Христо Монов, е получил условна присъда от 3 години с 5 години изпитателен срок

16:14 | 14.02.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Софийският градски съд е осъдил на четири години лишаване от свобода Олег Петков, бивш изпълнителен директор на БДЖ, съобщи БТА, като се позова на Градската прокуратура. 



Петков е лишен от право да заема длъжност, свързана с управление на държавно и общинско имущество за пет години.
По същия обвинителен акт друг бивш изпълнителен директор на БДЖ, Христо Монов, е получил условна присъда от три години с пет години изпитателен срок. Той също е лишен от право четири години да заема длъжност, свързана с управление на държавно и общинско имущество.

Олег Петков е бил обвинен в това, че за периода 4 октомври 2006 г. до 11 февруари 2008 г. в качеството си на изпълнителен директор на БДЖ умишлено е нанесъл вреди на дружеството в размер на 1,3 млн. лв.

Обвинението за Христо Монов, който беше изпълнителен директор на БДЖ след Петков, е за нанесени щети в размер на близо 200 хил. лв.

Нанесените на БДЖ вреди са свързани с извършване на транспортни разходи за доставка на вагони по два договора за обществена поръчка.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
pepince
преди 7 години
Хахахахаааааааа, 4 год. , 5 год. и т.н. :) , ама това на първа инстанция ли е, хехехееее, да не стане като с Цецо с 6-те апартамента, аха да влезе на топло и ПРАВИЛНИЯ СЪД го оправда поради липса на доказателства :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още