IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БЛС иска равно заплащане за преглед при общопрактикуващи лекари и специалисти

Увеличението на цените на медицинските дейности да стане едновремненно за всички изпълнители, иска организацията

12:51 | 18.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българският лекарски съюз (БЛС) настоява за равно заплащане за еднакъв вид преглед при общопрактикуващи лекари и специалисти, съобщава съсловната организация, цитирана от БТА.

От БЛС изразяват категоричното си мнение, че увеличението на цените на медицинските дейности трябва да стане едновремненно за всички изпълнители. 

При подписан рамков договор с определени бюджети за различните дейности, съсловната организация ще настоява да не се допуска прехвърляне на средства от едно направление към друго, без знанието и съгласието между договорните партньори.

От организацията казват, че преди дни НЗОК плати нови 50 млн. лева за лекарства, но не разплати на болниците извършената, отчетена и приета медицинска дейност.

БЛС продължава да е против пръстовия идентификатор, особено в извънболничната помощ.

Това са част от решенията на Българския лекарски съюз, гласувани на последното заседание на Управителния съвет на съсловната организация, които ще бъдат защитавани по време на преговорите за рамков договор 2017 г. Решенията са изпратени до Надзорния съвет на НЗОК и до парламентарната комисия по здравеопазване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още