IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НСТС, Кодексът за застраховането и преките инвестиции на фокус през седмицата

БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 5-годишни ДЦК с номинал 100 млн. лв., а НСИ ще публикува редица годишни данни

08:46 | 14.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
НСТС, Кодексът за застраховането и преките инвестиции на фокус през седмицата

Заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), гласуването на второ четене на Кодекса за застраховането и преките чужди инвестиции през октомври са на фокус през седмицата.

В понеделник (14 декември) от 14 ч. ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. В дневния ред на социално-икономическите партньори е предвидено да бъдат разгледани три проекта на закони: за трудовата миграция и трудовата мобилност, готвен от правителството, за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, внесен от народния представител Драгомир Стойнев, и за изменение и допълнение на Кодекса на труда, внесен от народния представител Георги Кадиев.

В първия ден от новата седмица Българска народна банка (БНБ) ще проведе последния аукцион на вътрешния пазар за годината. Ще бъдат предложени 5-годишни ценни книжа с номинална стойност 100 млн. лв.

От централната банка очакваме и статистиката за застрахователния сектор, като данните ще са към септември 2015 г.

Националният статистически институт (НСИ) ще изнесе данни за инфлацията през ноември.

На 14 декември ще се съберат облигационерите на Източна газова компания ЕАД и акционерите на Енергони АД, за да проведат своите общи събрания.

Във вторник (15 декември) Народното събрание ще гледа на второ четене Кодекса за застраховането.

В сряда (16 декември) БНБ ще публикува редовното си месечно издание „Информационен бюлетин“. Публикацията съдържа широкообхватни месечни статистически данни за цялата финансова система на България в четири сектора: финансов, външен, фискален и реален.

В четвъртък (17 декември) БНБ ще представи данни за състоянието на платежния баланс към октомври 2015 г., от които ще разберем повече за преките чуждестранни инвестиции. БНБ ще оповести и данни за външната търговия към септември 2015 г.

НСИ ще изнесе данни за сателитните сметки за туризма през 2013 г.

В петък (18 декември) от националната статистика очакваме годишни данни за 2014 г. за емисиите на вредни вещества в атмосферата, отпадъците (селскостопански, производствени, битови), за данъчните приходи и общинските такси; приходите от такси за битови отпадъци и извършените разходи за битови отпадъци.

Ще има и данни, свързани с опазването на околната среда, с производството на опаковани стоки и опаковки и за водопотреблението също през 2014 г.

Сред данните на НСИ в петък попадат и тези за индекса на разходите за труд през третото тримесечие и първата оценка на икономическите сметки за селското стопанство за 2015 г.

В последния работен ден от последната пълна работна седмица за годината синдиците на Корпоративна търговска банка ще оповестят традиционния си седмичен доклад за своята дейност.

На този ден ще се проведе общото събрание на акционерите на Холдинг Варна АД, на което ще се реши дали да се промени адресът на управление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още