IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските автомобили с най-малко дефекти

За пръв път проучване показа, че американските марки са с по-добро качество от чуждите им конкуренти

21:01 | 17.06.10 г. 5
Автор - снимка
Създател
Американските автомобили с най-малко дефекти

Казваха, че това никога няма да се случи. Че голямата тройка от Детройт - Ford, GM и Chrysler винаги ще бъде последна по отношение на качеството, припомня CNBC.

Сега обаче критиците бяха опровергани. За първи път проучването върху качеството J.D. Power Initial Quality Study показа, че новите модели американските автомобили имат по-малко проблеми отколкото чуждестранните им конкуренти.

В изследването попадат над 82 хил. собственици на нови автомобили, интервюирани относно проблемите, на които са се натъкнали през първите 90 дни от покупката.

От проучването се налагат три основни извода:

1. Собствениците на американски марки докладват за по-малко проблеми от тези на чужди – това се случва за пръв път в 24-годишната история на проучването.

2. За първи път Ford се изкачва до петото място в класацията по качество, изпреварвайки едновременно Honda и Toyota.

3. Toyota се смъква от 6-то на 21-то място в класацията, падайки под средния показател за качество в индустрията.

Резултатите от проучването са вследствие както от повишеното качество при щатските марки, така и от влошеното при чуждите, особено при Toyota, която в началото на годината прибягна до масирано изтегляне от пазара на дефектни автомобили.

Подобрението при Ford не е изненада, след като главният изпълнителен директор Алън Малъли, който оглави компанията през 2006, постави качеството като основен приоритет. Оттогава фирмата доказва, че може да произвежда едни от най-надеждните коли и камиони на пътя.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Tiki Man
преди 13 години
Не съм изненадан. Немците например още от войната имат славата, че произвеждат непрактични и пълни с дефекти машини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
benedict
преди 13 години
За Ford и Toyota са напълно прави. Ford дръпнаха много напред през последните години, а Toyota криха до последно огромна част от проблемите си. Иначе е ясно, че американско проучване ще сложи техните си марки най-напред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 3
graki
преди 13 години
Запитани незнам си колко хиляди американци за проблемите които са имали първите 90дни - та това ли е мерилото за качество на един автомобил бе - искам да го видя ***, които твърди това - колкото да истински качествените коли /не просто мепесета, марките са били и бая десетилетия ще ди бъдат три/ - едната е от Мюнхен, другата от Инголщат и третата от Щутгарт - всичко друго си е ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
Не че не е възможно, но аз съм по-скоро скептик. По-вероятно ми се вижда J.D. Power Initial Quality Study да са "открили" силата на манипулираните проучвания. Вече всичко е политика... :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
Любопитно ми е да видя оригиналния ресурс, който се цитира. Това-първо.Но, от друга страна, американската автоиндустрия получи много сериозна подкрепа в кризата, което не стана с преките им конкуренти. Вместо това, те се мъчеха, при спадащ пазар да произвеждат и продават не по-малко автомобили с по-малко хора при по-ниско заплащане...Накратко, светът е пъстър, защо пък не? ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още