IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписахме пътната карта за „Южен поток”*

Документът съдържа сроковете за предпроектно проучване и създаването на обща българо-руска компания за проекта

08:46 | 17.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Подписахме пътната карта за „Южен поток”*

Подписването на пътната карта за проекта „Южен поток” стана факт днес, 17 юли, в резиденция „Евксиноград" край Варна, съобщи икономическото министерство.

Подписи под документа сложиха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на енергетиката на Руската федерация Сергей Шматко. На подписването присътсва и премиерът Бойко Борисов, предаде БТА.

Пътната карта съдържа сроковете и стъпките за осъществяването на предпроектното проучване и създаването на обща българо-руска компания за строителството на „Южен поток”.

Българо-руската компания, която ще строи газопровода на българска територия, ще бъде създадена до февруари 2011 година. Дотогава трябва да е готово и предпроектното проучване.

Предвижда се съвместната компания да притежава тръбите, а дяловете да са разпределени в съотношение 50:50.

*Актуализирано към 11:15

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Мислех, че щом компанията ще е 50/50 руско-българска, от нас ще е земята, а от тях - тръбите. Сега се оказва, че земята я даваме безплатно, така ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още