IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлазливо начало на сесията в САЩ

Акциите на Coca-Cola, Morgan Stanley и Apple обаче поскъпват с над 2% заради добрите им тримесечни отчети

18:10 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Предлазливо начало на сесията в САЩ

Борсовите индекси в САЩ започнаха днешната сесията с повишения, но малко след това се насочиха надолу заради поредицата от тримесечни отчети,

Днес липсват важни икономически данни за САЩ, но малко преди края на сесията се очаква председателят на Федералния резерв Бен Бернанке да говори пред Конгреса за паричната политика на централната банка на САЩ.

Индексът на 30-те най-големи и често търгувани компании Dow Jones IA се понижава с 0,1% до 10 226,94 пункта час и половина след началото на сесията.

Акциите на Coca-Cola, която е една от компаниите в състава му, поскъпват с 2% до 54,28 долара, след като компанията обяви 16% ръст на своята печалба до 2,37 млрд. долара през второто тримесечие.

Широкият индекс S&P 500 в същото време остава без промяна на ниво от 1 084 пункта, като повишенията добивните компании бяха заличени от спадовете в здравния сектор.

На борсата Nasdaq главният индекс Nasdaq Composite губи 0,2% до 2 17,70 пункта най-вече заради технологичните компании.

Акциите на Apple обаче поскъпват с 2,2% до 257,46 долара на борсата Nasdaq благодарение на рекордните приходи за изминалото тримесечие и обнадеждаващите прогнози за текущото тримесечие. Цената им се е вдигнала с 22% от началото на тази година.

Още повече, с 8,6% до 27,38 долара, поскъпват акциите на Morgan Stanley. Повод за това са отчетите на финансовия гигант, които показаха, че е излязъл на печалба от 1,96 млрд. долара за изминалото тримесечие спрямо загуба от 1,26 млрд. долара преди година.

Книжата на Yahoo обаче поевтиняват с близо 9% до 13,86 долара на Nasdaq, след като интернет компанията обяви по-малки от очакваното продажби за второто тримесечие и спад на приходите от търсене в интернет.

По-късно днес се очаква президентът на САЩ Барак Обама да подпише закона за реформа на финансовия сектор в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още