IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook задмина Google по обем на интернет трафик към новинарски сайтове

За година потребителите на Facebook в Централна и Източна Европа са се увеличили до 26 млн. от 11 млн. през 2009 г.

13:51 | 28.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Facebook задмина Google по обем на интернет трафик към новинарски сайтове

Освен че по-рано през годината Facebook се похвали с 500 млн. активни потребители, социалната мрежа задмина Google като обем на интернет трафик към новинарски сайтове, каза вицепрезидентът на Facebook Блейк Чендли пред Webit Expo & Conferences 2010, което се провежда в София с медийната подкрепа на Investor.bg.

„Като обем на интернет трафик към новинарски сайтове Facebook задмина Google преди три седмици“, каза Чендли.

Той посочи още, че социалната мрежа се разпространява все по-успешно на ключови развиващи се пазари като Индонезия и Турция.

„За разлика от някои други компании, ние не считаме автоматично за наш потребител някой само защото е докоснал URL адреса ни“, каза Чендли и подчерта, че 50% от потребителите влизат в своя Facebook профил поне по веднъж на ден.

Докато през 2008 г. потребителите на Facebook са били основно от САЩ, Великобритания и Канада, през 2010 г. страната с най-много потребители вече е Индонезия, като в челото на класацията се нареждат също Филипините и Турция.

В Турция тази година потребителите са достигнали 27 млн., докато в Централна и Източна Европа те са се увеличили до 26 млн. от 11 млн. през 2009 г. Повече от 75% от потребителите на Facebook са извън САЩ.

В социалната мрежа съществуват 69 млрд. връзки между приятели и 16 млрд. свързани страници, генериращи огромно количество информация. Всеки потребител на Facebook има средно по 130 приятели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lostprophet
преди 13 години
какво се получава само - все повече сърфираш из нета, но без да напускаш акаунта си във Фейсбук
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още