IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай въвежда нови регулации при регистрирането на имоти

Местните служби ще следят чия собственост са земите или сградите и ще налагат глоби при невярно подадена информация за тях

13:16 | 22.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Държавният съвет на Китай издаде нови регулации по отношение на регистрациите на недвижими имоти, обясниха в свое изявление оттам, цитирани от сайта Global times.

Новите правила ще влязат в сила от 1 март 2015 г. и се приемат в съответствие със Закона за собствеността на страната. След промените работата по регистрацията на недвижимите имоти ще бъде наблюдавана и напътствана от държавните органи, отговарящи за земята и ресурсите.

Всички области в страната пък ще трябва да създадат специални отдели за регистрация на имотите в съответните региони и да следват инструкциите на държавните власти.

Регулациите покриват колективната собственост на земя, на сгради и на горски масиви, договорени права за управление на земята, както и правата върху използването на земя за строеж. В сферата на закона попадат и земи, дадени на заселници, както и морски зони.

Регистрациите се очаква да се попълват електронно, като правителството ще следи стриктно за точните данни и ще наказва хората, подали фалшиви данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още