IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футболист купи най-скъпата състезателна кола

Лионел Меси плати 32 млн. евро за уникалното Ferrari 335 S Spider Scaglietti

16:59 | 09.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ferrari</p>

Снимка: Ferrari

Най-добрият футболист в света Лионел Меси вече е собственик и на най-скъпия състезателен автомобил на планетата. Звездата на „Барселона” е платил 32 млн. евро за продаденото на аукцион Ferrari 335 S Spider Scaglietti от 1957 г., съобщава Bleacher Report.

Търгът е бил проведен в Париж, като в него се е включила и другата суперзвезда на световния футбол – Кристиано Роналдо. Наддаването по телефона е било анонимно, като е продължило 10 минути. Победителят е платил 28 млн. евро за колата, като с данъците и таксите сумата е скочила на 32 млн. евро.

По този начин Ferrari 335S става и най-скъпата кола, продавана някога в Европа. Тя бе съвсем близо до абсолютния световен рекорд, поставен на търг в Калифорния през 2014 г. Тогава Ferrari 250 GTO от 1962 г. бе продадено за 38 млн. щатски долара.

Предишният собственик на автомобила е бил френският колекционер Пиер Бардинон. През миналата година друга кола от неговата колекция – Ferrari 250 GT Spyder, бе продадена за 16,3 млн. евро.

Продадената в Париж машина е известна с това, че поставя рекордна обиколка в състезанието „24 часа на Льо Ман”. Автомобилът успява да развие максимална скорост от 300 км/ч, като през 50-те години на миналия век с него са се състезавали легенди като първият британски шампион във Формула 1 Майк Хоторн и 4-кратният световен шампион Стърлинг Мос.

Кои са любимите коли на футболистите от Премиършип вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още