IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мисията невъзможна" спечели зрителите в Северна Америка

Лентата има шанса да се превърне в най-печелившия филм от едноименната поредица

14:26 | 03.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Mission: Impossible Facebook page</em></p>

Снимка: Mission: Impossible Facebook page

"Мисията невъзможна: Престъпна нация“ се изкачи на върха на бокс офис класацията в Северна Америка в рамките на дебютния си уикенд, достигайки 56 млн. долара приходи от билети, пише Wall Street Journal.

Лентата „Ваканция“ не успя да привлече толкова зрители и се озова на втора позиция в списъка с най-гледаните филми в САЩ и Канада, събирайки едва 14,9 млн. долара.

"Ант-Мен“ и „Миньоните“ достигнаха съответно трето и четвърто място.

Тъкмо излязлата лента от серията „Мисията невъзможна“ е петата от поредицата и е с бюджет в размер от 150 млн. долара. Тя има шанса да се превърне в най-печелившата от всички, излезли под това име.

Въпреки че "Мисията невъзможна: Режим Фантом“ събра 209 млн. долара през 2011 г., успехът на следващия филм не беше сигурен. Третият филм от поредицата събра 134 млн. долара, а вторият – 215 млн. долара.

В чужбина „Мисията невъзможна: Престъпна нация“ успя да събере 65 млн. долара до момента. През август той ще се появи и по кината в Китай.

Пускането на лентата на голям екран насочва вниманието към главния актьор Том Круз, чиято способност да генерира приходи в боксофиса беше поставена под въпрос след разочароващото представяне на „На ръба на утрешния ден“ и „Забвение“.

Премиерата на „Мисията невъзможна“ е най-добрият дебют на филм на Круз от „Война на световете“ през 2005 г.

"Ваканция“ не успя да оправдае очакванията на анализаторите с появата си по кината. Лентата, в която участват Ед Хелмс и Кристина Апългейт, е дело на Warner Bros. Но продукцията получи смесени отзиви.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още