IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електрическо Renault с пробег 400 км

Новото Zoe ZE 40 ще има премиера в Париж

21:33 | 28.09.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Настоящата версия на Zoe. Снимка: Renault </em></p>

Настоящата версия на Zoe. Снимка: Renault

Френската компания Renault разкри характеристиките на новата версия на електрическия модел Zoe, чиято премиера ще се състои тази седмица на автосалона в Париж. Моделът е означен с инициалите ZE 40 и предлага автономен пробег от 400 км.

Новата версия на модела Renault Zoe, която е най-добре продаваната електрическа кола в Европа, използва нови електромотор и батерии. Акумулаторите имат капацитет от 41 кВтч, като предоставят пробег с едно зареждане от завидните 400 км. Въпросният пробег обаче е измерен по компрометираната европейска система NEDC, която ще бъде заменена с нова от 2017 г. Именно затова френският производител уточнява, че реалният автономен пробег на Zoe ZE 40 е около 300 км, което също е впечатляващ резултат.

Въпросният нов акумулатор е доставен от LG Chem, а теглото и размерите му са аналогични с предлаганите до момента батерии с почти двойно по-малък капацитет - 22 кВтч.

Задвижващият електрически двигател също е претърпял промени, като вече развива 66 киловата, или близо 90 к.с. Все още не е официално потвърдено, но се очаква новият Zoe ZE 40 да предложи и система за по-бързо зареждане на батериите.

Към момента са известни единствено цените на модела за пазара в Холандия. Там новият Zoe ZE 40 стартира от 31 890 евро. Френската компания ще продължи да предлага и старата версия на Renault Zoe с пробег 240 км и мощност 52 киловата (78 к.с.). Нейната цена започва от 29 390 евро.

Още новини с автомобилна тематика - в Automedia.bg. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
ledosvetlenie
преди 7 години
Ако се движи равномерно - Ако е гладък пътя - Ако са напомпали гумите яко - Ако я кара малко китайче Ако Ако Ако наистина батерията е 40квч това зимата няма да може да минава и 100км в БГ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
d333
преди 7 години
Добра сметка си направил. По принцип, кола, около 1 тон и малко за да се движи равномерно с около 100 км/ч и трябват реално не повече от 15-20 коня.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
nobel
преди 7 години
То това добре, ама ако вместимостта на батерията е 41 киловат часа, това означава, че колата ще може да се движи 4 часа, потребявайки по 10 киловата, което е около 15 конски сили. За да измине 400 километра ще трябва през тези 4 часа да се движи със 100 километра в час. Което въобще не ми изглежда възможно с 10 киловата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още