IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия ще направи всичко възможно, за да запази заводите на Opel

Германският канцлер Ангела Меркел обеща политически проблеми за PSA и плановете й да купи звеното на GM

22:44 | 17.02.17 г. 1
<p>
	Снимка: <em>Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Германия ще направи всичко възможно да запази заводите на Opel  и да не допусне загуба на работни места. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

Нейният коментар е свързан с появилите се очаквания френският автомобилопроизводител PSA да купи германското звено на General Motors (GM). Според агенцията думите на Меркел обещават политически предизвикателства пред PSA да реализира тези планове.

Според служители в Opel се подготвят разговори с производителя на Peugeot. Тези планове обаче изплашиха работещите в компанията в Германия и Великобритания (където се произвежда Vauxhall), че ще останата на улицата. Около половината от служителите в Opel работят в заводите на компанията в Германия.

Европейската автомобилна индустрия от години страда от проблеми, свързани със свърхпроизводство, посочва още Ройтерс. Затова и наблюдатели смятат, че съкращения ще са необходими. Според източници на агенцията двете компании водят преговори именно за съкращаване на работни места.

Това обаче обещава проблеми за Германия и Франция на фона на предстоящите избори в страната, както и във Великобритания предвид предстоящия Brexit.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 3
Vesko94
преди 7 години
Всичко е свободна търговия и договаряне между свободни индивиди, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още