IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на нови автомобили в България с над 15% годишен ръст през август

От началото на годината до края на август регистрираните нови коли у нас са се увеличили с 18%

10:57 | 14.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Регистрациите на нови автомобили в България са скочили с 15,5% през август спрямо година по-рано до 2 344 автомобила, показват данните на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA).

От началото на годината до края на август регистрираните нови автомобили у нас са се увеличили с 18,1% на годишна база до общо 19 556 автомобила. 

В Европа като цяло ръстът на продажбите на нови коли също се ускорява през август на фона на разширяващата се икономика, която насърчава покупките. Френските производители PSA Group и Renault спечелиха купувачи с новите си SUV и хечбек модели.

Регистрациите на нови автомобили в Европейския съюз плюс Швейцария, Норвегия и Исландия са се увеличили с 5,5% до 903 143 превозни средства спрямо 855 689 година по-рано, сочат данните на Асоциацията, които показват ускоряване на регистрациите в сравнение с ръста от 2,1% през юни и 2,6% през юли. За осемте месеца от началото на годината продажбите са се увеличили с 4,4% до 10,6 млн. автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 11:18 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още