IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската Aberdeen Asset Management съобщава за нетни отливи за 8,9 млрд. лири

Общите активи на управляващото дружество растат до 301,4 млрд. лири в края на юни

11:32 | 25.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Британската Aberdeen Asset Management съобщава за нетни отливи за 8,9 млрд. лири

Базираното във Великобритания управляващо дружество Aberdeen Asset Management Plc съобщава за нетни отливи в размер на 8,9 млрд. паунда (11,7 млрд. долара), след като инвеститорското настроение спрямо инвестициите в недвижими имоти и акции се влоши, пише Bloomberg.

Aberdeen записва нетни отливи за 1,5 млрд. лири от фондове за имоти и 2,9 млрд. лири от фондове за акции през второто тримесечие спрямо първото. Общите активи под управление се увеличават до 301,4 млрд. лири от 292,8 млрд. лири, след като ръстът на цените на активите засенчи размера на отливите.

Aberdeen беше сред операторите на седем британски фонда за имоти, управляващи заедно активи за близо 18 млрд. лири, които замразиха тегленията по-рано този месец, за да запазят нивото на паричните средства и да предотвратят панически разпродажби.

Оттогава фондът заработи, а отстъпката за тегления беше намалена до 7%, след като инвеститорите отмениха желанията си за получаване на парите и продажби на имоти.

„Налице са редица несигурности, включително формата на бъдещата британска връзка с ЕС, което може да подкопае пазарното доверие“, коментира главният изпълнителен директор Мартин Гилбърт. „Оставаме добре позиционирани, за да извлечем предимства, в името на нашите клиенти, от всяка слабост и ще продължим да се фокусираме върху фундаментите, вместо да бъдем разсейвани от пазарния шум.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още