IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GTC си осигури финансиране за придобиване на нови активи

Компанията поддържа стратегията си да се отърве от нестратегическите си активи на периферните пазари

11:49 | 30.09.15 г.
GTC си осигури финансиране за придобиване на нови активи

Собственикът на моловете „Галерия“ в Стара Загора и Бургас – полската инвестиционна компания Globe Trade Center (GTC), успя да пласира емисия права, със средствата от които смята да купува нови активи.

По-рано през годината акционерите в компанията не одобриха намеренията ѝ да увеличи капитала си с нова емисия от до 140 млн. акции, постъпленията от които да се използват за експанзия. Дружеството обаче направи промени в стратегията си и подготви нов проспект за нова емисия.

Според ръководството на GTC инвеститорите показват, че одобряват и вярват на новата стратегия за развитие.

Главният изпълнителен директор Томас Курцман коментира, че постъпленията ще се ползват за подсилване на баланса на групата и за финансиране придобиването на активи с добавена стойност, както и за развитие на определени, ключови проекти на основните ѝ пазари.

GTC вече е подбрала подходящи проекти за инвестиции, които отговарят на критериите на компанията. Обектите се намират в Полша, както и в столиците на държави от Централна, Източна и Югоизточна Европа.

Компанията продължава да изпитва затруднения заради обезценките на активи, въпреки че стабилизира оперативните си резултати. Заради обезценките дружеството реши да не се опитва да развива нестратегическите си активи, а да ги продаде на възможно най-добра цена.

GTC вече продаде търговския си център във Варна, който ще бъде превърнат в частна болница. През 2014 г. сред активите с най-голяма обезценка се нареди и молът на компанията в Стара Загора, докато този в Бургас попада сред ключовите активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още