IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Wall Street се търгуват в тесни граници*

Технологичните компании са сред най-изоставащите, акциите на Microsoft за кратко поевтиняха с 4,5%, след като компанията обяви, че купува LinkedIn

17:51 | 13.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници в понеделник, следвайки спадовете на глобалните пазари, съобщава CNBC.

Финансовият сектор в широкия индекс S&P 500 е сред най-добре представящите се в сутрешната търговия.

Технологичните компании са сред най-изоставащите, като акциите на Microsoft за кратко поевтиняха с 4,5%, след като компанията обяви, че купува професионалната социална мрежа LinkedIn в сделка за над 26 милиарда долара. Джеф Уайнър остава изпълнителен директор на LinkedIn, като ще се отчита на Сатя Надела, който е начело на Microsoft.

Акциите на LinkedIn скочиха с над 45% в сутрешната търговия.

Друга корпоративна новина дойде от компанията Symantec, създател на Norton AntiVirus, която обяви, че ще купи частната компания за киберсигурност Blue Coat за 4,65 милиарда долара.

„Има продължително усещане за слаб глобален растеж, но пък има и големи сливания и придобивания в технологичния сектор, което помага на пазара засега“, казва Питър Колман, главен трейдър в Convergex.

Доларовият индекс се повишава леко, като едно евро се обменя за 1,1288 долара, а курсът на японската валута достига 106,44 йени за долар.

Златото поскъпна до най-високото си ниво от 16 май, като към 17:30 часа българско време благородният метал се търгува с 0,63% повишение до 1 284 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,14% до 49,14 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк брент се понижава с 0,12 на сто до 50,48 долара за барел.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още