IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовата търговия в САЩ приключи на червена територия

За кратко доларовият индекс се понижи за кратко до най-ниското ниво този месец, след като президентът Доналд Тръмп заяви, че валутата е прекалено силна

23:23 | 12.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Борсовата търговия в САЩ приключи със спадове в сряда, а доларът поевтиня след изказване на президента Доналд Тръмп, че валутата е прекалено силна, съобщи CNBC.

Интересът към активите убежища продължи да се повишава и доходността по 2-годишните американски държавни облигации се понижи до 1,22%, а тази по 10-годишните държавни ценни книжа падна под психологическото ниво от 2,30%.

Златото поскъпва с 0,87% до 1 285,25 долара за тройунция.

Доларът поевтиня, след като президентът Доналд Тръмп заяви, че валутата е става прекалено силна.

Доларовият индекс, който следи представянето на валутата спрямо шест други валути, се понижи с 0,3% до 100,35 пункта, след като по-рано достигна най-ниското ниво за месеца.

Едно евро се обменя за 1,0663 долара, а курсът на йената е 109,11 йени за долар.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън посети Москва и след разговорите си с руския външен министър Сергей Лавров и с президента Владимир Путин заяви, че доверието между двете държави е ниско.

Като цяло обаче основните борсови индекси засега записват съвсем леки понижения от началото на седмицата.

Инвеститорите очакват и сезона на отчетите. Според анализи на Thomson Reuters печалбите се очаква да са нараснали около 10% през първото тримесечие. Продажбите от своя страна се очаква да са се повишили с най-бърз темп от 2011 г.

В четвъртък сутринта отчетите си ще публикуват JPMorgan, Wells Fargo и Citigroup.

Авиокомпанията Delta Air Lines път отчете по-добри от очакваното резултати.

Петролът поевтинява с около един процент и американският лек суров петрол WTI се търгува на ниво 52,91 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент – за 55,66 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още