IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ранните резултати от изборите в САЩ показват преднина за Хилари Клинтън

Доналд Тръмп заяви, че ако не спечели, кампанията му ще е била загуба на време

22:17 | 08.11.16 г. 12
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американците започнаха да се отправят към урните, за да изберат следващия президент на САЩ, а част от ранните резултати от гласуването и анкети, направени в края на кампанията, сочат, че има малка преднина за Хилари Клинтън, пише Financial Times.

Клинтън даде своя глас малко след 8 ч. местно време в Чапакуа, Ню Йорк, след изтощителния последен ден от предизборната кампания, която приключи в полунощ в Северна Каролина. Доналд Тръмп, който гласува в Ню Йорк, заяви пред Fox News, че кампанията му ще е била загуба на време, ако не стане 45-ият президент на САЩ.

“Ако не спечеля, ще сметна това за огромна загуба на време, енергия и пари. Ще съм похарчил над 100 млн. долара за кампанията си”, коментира той.

След големи борсови ръстове в понеделник, по време на които S&P 500 сложи край на най-дългата си губеща серия от 1980 г. насам, пазарите в Азия и Европа се успокоиха, а мексиканското песо удари двумесечен връх, американските индекси поеха надолу с повече от 0,6% по време на ранната следобедна търговия.

Докато пазарите следят случващото се, двамата кандидати планират да не се появяват на публични събития, докато избирателните секции не бъдат затворени вечерта.

Като цяло Тръмп е този, който залага на по-нетрадиционни начини за достигане до избирателите, най-вече в социалните мрежи, допълват от FT.

Финалните проучвания преди началото на изборите във вторник дават на Клинтън средна преднина от 3,3 процентни пункта според Real Clear Politics. Но резултатите са близки в щатите, които ще решат вота. Тръмп води в Охайо, Северна Каролина и Флорида, докато Клинтън има по-добри резултати в Пенсилвания, Ню Хемпшир и Мичиган.

Ранните резултати от гласуването предполагат по-голяма активност от испаноговорящите, които според анализаторите могат да наклонят везните към Клинтън в по-малко, но ключови щати като Невада, Аризона и Колорадо.

Един от въпросите, който ще определи изборите, е дали латионамериканците и жените ще надминат подкрепата, която Тръмп се очаква да получи от белите и от мъжете от работническата класа.

В Пенсилвания високата избирателна активност в силно демократично настроените райони на Западна Филаделфия ще бъде важна за плановете на Клинтън за победа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

10
rate up comment 1 rate down comment 1
Сините камъни
преди 7 години
Да, така е, дни преди вторника, всъщност почти във всяка църква има избирателни комисии, обикновено на възраст хора, ама на възраст като казвам, наистина от 70 нагоре. Отиваш с личната си караа, ако си от този щат, ако не с американския си паспорт. Месец преди това трябва да си подал молба, че ще гласуваш, за да те вкарат в системата. Отиваш, точно като кредитна карта ти прокарват личната карта, дават ти малка като касова бележка документ, на която се подписваш. Никъде и нищо не се пише, единствено ти се подписваш веднъж.После ти дават един чаршаф, със всички възможни в момента гласувания, като да речем в някои щатове питат, дали искаш да се узакони марихуаната, ти зачеркваш по желание, каквото решиш.Има поне по 15 масички, леко заградени само отгоре, можеш да видиш всеки един който гласува в момента. Няма стаички. После отиваш до машината, пускаш чаршафа, все едно си плащаш с книжни пари в някой магазин и си готов.Не зная точно колко дена са изборите, но поне седмица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 2
Сините камъни
преди 7 години
То нашите от "Като две капки вода" са невероятни в "маскирането", че една Клинтън ли не могат да спретнат. Даже ми се струва, че госпожата в момента е доста физически активна. Така, че дали ще или вече е, класика в политическия жанр!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 1
comet
преди 7 години
https://***.washingtonpost.com/2016-election-results/us-presidential-race/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 16 rate down comment 2
studioaa
преди 7 години
Значи в САЩ 218,959,000 са гласоподавателите. Ако се съди по броя търсения Vote for Clinton/Trump в google в последните 2-3 дни Клинтън силно изостава. Освен това се очаква рекордна избирателна активност, а това е още една лоша новина за Клинтън, защото тя категорично губи сред безпартийните избиратели. Спомнете си за Brexit още веднъж....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 3
Jorkata
преди 7 години
Споко- тая ще фърли топа до 1-2 години :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
georgi_shum
преди 7 години
Гласувалите предварително са почти 50млн , а днес се очаква да гласуват още около100млн. Или обща активност от около 60%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
vzhekoff
преди 7 години
Четох някъде, че около 40% отгласовете били подадени предварително
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
fri
преди 7 години
за 100-те млн. съм сигурна, че го написаха на лентата отдолу по Sky Newsно сега се сещам, че май се очаква толкова да гласуват днес- като прибавим тези, които са гласували по-рано (нали имат предварителни избори, писаха че голям % били гласували вече)- така че общата бройка наистина е доста над 100 млн. Но все пак латиносите са си доста!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 1
vzhekoff
преди 7 години
При близо 330 млн население, няма как избирателите да са само 100 млн....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 5
fri
преди 7 години
за испаноговорящите не се и съмнявам...но днес чух, че били 27 млн? - дали грешно съм разбрала? докато избирателите общо са 100млн. - това е огромен процентДнес също попаднах на много интересно видео - откъси от интервюта с Тръмп през последните 30г.мисля, че и на вас ще е интересно:https://***.youtube.com/watch?v=OCabT_O0YSM- а кой ще спечели...ще видим.. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още