IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията на фондовите пазари в САЩ започна разнопосочно*

Инвеститорите очакват ключови доклади за икономиката на САЩ, както и речи на управителите на Фед по-късно тази седмица

17:42 | 03.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Търговията на Wall Street започва разнопосочно, като инвеститорите очакват ключови доклади за икономиката на САЩ, както и речи на управителите на Фед по-късно тази седмица, съобщава CNBC.

Във вторник бяха публикувани данни за индустриалните поръчки, които се понижават с 1% през септември – втори пореден месец спад. Производственият сектор продължава да изпитва затруднения под натиска на силния долар и големите съкращения в енергийните компании, показват данните на Министерството на търговията.

В сутрешната търговия индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average записва ръст от 36,31 пункта (0,20%) до 17 865, като Johnson & Johnson поведе компаниите, чиито акции се търгуват на червена територия. Най-добре се представя Chevron.

Широкият S&P 500 се понижава с 5 пункта (0,28%) до 2 098, като компаниите за стоки от първа необходимост са начело на деветте сектора, където акциите на фирмите поевтиняват, а единствено енергийният сектор записва повишения.

Технологичният бенчмарк Nasdaq отчита спад от 15 пункта (0,3%) до 5 112 пункта.

Фючърсите върху суровия петрол с доставка декември се повишават с 85 цента до 46,99 докара за барел на борсата New York Mercantile Exchange. Златото поевтинява с 11,10 долара до 1 124 долара за тройунция.

Доходността по държавните облигации продължава да се покачва, като тази по 10-годишните книжа достига 2,20%, а тази по 2-годишните – 0,76%.

Доларът се търгува с леки повишения спрямо основните си конкуренти, като едно евро се обменя за 1,09 долара.

По-късно във вторник се очаква информация за продажбите на автомобили в САЩ.

Ключовият доклад на седмицата обаче е този в петък за заетостта извън земеделието.

В сряда ще има коментари от страна на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън, на заместника й Стенли Фишер и председателя на Фед за Ню Йорк Уилям Дъдли.

Повечето индекси на европейските борси се търгуват с понижения, като най-много натежаха отчетите на UBS и Standard Chartered.

Нетната печалба на най-голямата швейцарска банка е нараснала над два пъти през третото тримесечие, но oт UBS съобщиха, че са обект на разследване от страна на властите за връзки с корупционни практики във FIFA. Освен това банката отложи целевата си печалба, заложена за следващата година, с една година за 2017 г., заради по-строгите капиталови правила в Швейцария и влошените икономически условия.

Британската банка с фокус върху азиатските пазари Standard Chartered обяви, че съкращава 15 хил. работни места до 2018 г., както и че е обект на разследване от страна на британските власти за пране на пари. Акциите на Standard Chartered поевтиняха с 9% в следобедната търговия в Лондон, след като компанията обяви и неочаквана загуба през третото тримесечие.

*Данните са актуални към 17:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още