IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street е в отстъпление след слаби данни за жилищния пазар*

Акциите на търговските вериги в САЩ поевтиняват след новината за предстоящо придобиване на Whole Foods Market Inc. от Amazon

17:54 | 16.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските борсови индекси се понижават в петък след публикуването на по-слаби от очакванията данни за жилищния пазар в страната, предаде CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average губи 20 пункта, като акциите на Wal-Mart допринасят най-силно за спада. Широкият индекс S&P 500 се понижава с 0,1%, като секторът на основните потребителски стоки се свива с над 1% и е начело на губещите. Технологичният индекс Nasdaq composite се представя най-слабо, заличавайки 0,3 на сто.

Новото жилищно строителство в САЩ се е свило с 5,5 на сто през май, показват данните на американското търговско министерство, разпространени днес. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха ръст от 3,5 на сто.

Слабите данни за жилищния пазар в страната са поредните в серията разочароващи новини за инвеститори и икономисти. По-рано тази седмица американското трудово министерство обяви, че индексът на потребителските цени се е понижил с 0,1% миналия месец. Прогнозите на икономистите бяха за повишение от 0,2%.

Икономическият растеж на САЩ се забави през първото тримесечие, като БВП нарасна с годишен темп от 1,2%, след като през последното тримесечие на миналата година се повиши с 2,1 на сто.

Най-големият онлайн търговец на дребно Amazon.com Inc. обяви в петък, че ще придобие Whole Foods Market Inc. за 13,7 млрд. долара. Акциите на търговските вериги Kroger, Costco, Target, SuperValu, Sprouts Farmers Markets и Wal-Mart поевтиняха след новината.

*Данните са актуални към 17:45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още