IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street записва спадове, след като петролът навлезе в мечи пазар*

Мечи пазар има, когато суровината се търгува с 20% под 52-седмичния си връх.

17:53 | 20.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват разнопосочно във вторник, като инвеститорите очакват повече детайли за потенциалната данъчна реформа в САЩ, съобщава CNBC. Пазарите следят и петролния пазар, тъй като суровината поевтинява с близо 3%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average покори нов рекорд малко след отварянето на сесията, но след това се отдръпна и се търгува на червена територия. Най-много натежава Chevron.

Широкият индекс S&P 500 се понижава с 0,24%, като енергетиката повежда секторите, които се търгуват на червено, с 1,6% спад.

Технологичният бенчмарк Nasdaq изтрива 0,1% от стойността си.

По-късно председателят на Камарата на представители в Конгреса Пол Райън ще има реч в рамките на конференция, организирана от Националната асоциации на промишлените компании.

Перспективите за данъчна реформа бяха ключов фактор за подема на фондовия пазар след изборите, но администрацията на Доналд Тръмп и Конгресът, контролиран от републиканците, засега не са предоставили конкретни детайли за плановете си.

По-рано министърът на финансите Стивън Манучин заяви пред CNBC, че „мащабната данъчна реформа ще бъде прокарана тази година“.

„Ако данъчната реформа бъде прокарана, това ще бъде голям катализатор за бичи настроения на фондовия пазар“, коментира Адам Сархан, главен инвестиционен директор на 50 Park Investments.

Петролът навлезе в т.нар. мечи пазар, когато суровината се търгува с 20% под 52-седмичния си връх.

Американският лек суров петрол WTI и европейският бенчмарк Брент поевтиняват с близо 3% и се търгуват на нива съответно 43,16 долара и 45,66 долара за барел.

“Цените на петрола най-вероятно се насочват към 40 долара за барел и вероятно ще паднат малко под това ниво”, казва Джон Килдъф, основател на енергийния хедж фонд Again Capital.

Председателят на Федералния резерв на САЩ за Бостън Ерик Розенгрен заяви, че ниските лихви затрудняват централните банки в способността им да противодействат на шокове.

По-късно днес изказване ще има Робърт Каплан, който е начело на Фед в Далас.

Златото поевтинява с 0,18% до 1 244,49 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,1145 долара, а курсът на йената е 111,54 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации е 2,177%, а тази по 2-годишните ценни книжа е 1,364%.

*Данните са актуални към 17:40 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още