IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява в очакване на официални данни за резервите в САЩ

Спадът беше ограничен вероятно заради добрите данни за промишлеността в Китай

10:20 | 01.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола се понижават в сряда, след като в предишната сесия докладът на Американския петролен институт изпрати смесени сигнали за състоянието на пазара, съобщава Investing.com. От друга страна, спадът беше ограничен вероятно заради добрите данни за промишлеността в Китай, където два отделни индекса показаха, че бизнес активността се ускорява.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 0,24% до 53,88 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва спад в цената си от 0,12% до 56,44 долара за барел към 10:10 часа българско време.

Във вторник Американският петролен институт обяви, че резервите в САЩ са се повишили с 2,5 млн. барела миналата седмица. Това беше малко по-малко от очакваното. Запасите от бензин скачат с 1,84 млн. барела, а при дестилираните продукти има рязък спад от 3,73 млн. барела. Резервите в хранилището Кушинг, щата Оклахома, което се счита за разпределителен център за WTI, се повишават с 544 хил. барела. 

В сряда ще излезе официалният доклад на Администрацията за енергийна информация и очакванията са той да отчете ръст от 2,85 млн. барела през седмицата, приключила на 24 февруари.

Проучване на агенция Ройтерс показа, че страните в ОПЕК са понижили добива втори пореден месец през февруари. Тогава предлагането от страна на 11-те страни от ОПЕК, които в рамките на договорката трябва да понижат добива, възлиза средно на 29,87 млн. барела дневно, а през януари беше 29,96 млн. барела дневно.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още