IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tinder открива офис в Силициевата долина

Компанията планира да удвои броя на служителите си в следващите 18 месеца

10:00 | 24.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

След като прекара първите си четири години в Западен Холивуд, Tinder отваря своя първи офис в Силициевата долина, за да може по-добре да привлича и наема служители със специфични технологични умения, заяви главният изпълнителен директор на компанията Шон Ред, цитиран от Bloomberg.

„Бих казал, че 50 на сто от нея [силата ни] са таланти, които работят или са работили по много мащабни системи и инфраструктури в Google или Facebook", казва Ред в интервю за Recode. „Останалите 50 процента – за тях не можем наистина да говорим, но има някои забавни неща, върху които работим", добавя той. 

Той споменава за „машинно учене и невронни мрежи" като области на интерес за дъщерната компания на Match Group, която разработи известното приложение за срещи Tinder, по-специално позовавайки се на алгоритъма за интелигентни снимки на компанията, който показва коя от снимките на потребителя в Tinder може да доведе до т. нар. „match“ (съвпадение на интересите на потребителите). Google и Facebook разполагат с някои от най-големите екипи за машинно обучение в света.

Новият офис няма да замени главния на Tinder, но няма да бъде и само съвместно работно пространство. Tinder, която позволява на хората да проверяват потребителски профили за намиране на потенциални хора, с които да уговарят срещи, има около 200 служители, но плановете са да удвои размера им през следващите 12 до 18 месеца, каза Ред.

Новият офис в Пало Алто ще бъде една сравнително малка част от този растеж. Tinder вече е наела 20 души за офиса, а Ред добавя, че компанията вероятно ще добави поне около 20 служители в Силициевата долина през следващата година.

„Това трябва да бъде само малък сателитен офис", казва Ред. „Ние вече го надживяхме като компания и гледаме в посока разширяване в Пало Алто".

Tinder не е единствената компания от Южна Калифорния, която търси опора за набиране на служители в Силициевата долина. Snapchat също отвори наскоро първия си офис в Сан Франциско, въпреки че главният изпълнителен директор Стивън Шпигел отдавна се съпротивлява срещу културата на Силициевата долина.

И един интересен факт за новия офис на Tinder на Емърсън Стрийт 471: Това е бил един от най-ранните офиси на Facebook.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още