IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големият провал на "Стив Джобс"

Филмът, посветен на съоснователя на Apple, не успя да привлече американските зрители в кината

19:00 | 11.11.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Steve Jobs Facebook page</em></p>

Снимка: Steve Jobs Facebook page

Филмът “Стив Джобс” беше посрещнат добре от критиците, но представянето му в боксофиса в САЩ не се оказа така блестящо.

След като прекара пет седмици по кината, в две от които се прожектираше навсякъде в страната, лентата, посветена на съоснователя на Apple, “Стив Джобс” беше свален от екраните в повече от 2000 киносалона миналата седмица, пише Market Watch.

През миналия уикенд филмът събра 797 759 долара от общо 421 кина в САЩ, или 1895 долара от кино, сочат данни на Rentrak. За сравнение “Марсианецът” генерира по 3178 долара средно от кино в рамките на същия период.

“Стив Джобс” събра едва 16,7 млн. долара на вътрешния си пазар, при бюджет на продукцията от 30 млн. долара, сочат данни, предоставени от Box Office Mojo.

Базирайки се на данните за приходите на Apple от 234 млрд. долара през фискалната 2015 г., MarketWatch стигна до извода, че на американския технологичен гигант са му нужни едва 38 минути, за да генерира приходи в размер на 16,7 млн. долара, колкото събра филмът в САЩ.

“Срамно е, че филмът се провали така”, коментира анализаторът на Box Office Фил Контрино. “Хората може би са уморени от неговата история, защото не отидоха да я гледат”.

Подобно на други експерти от индустрията, Контрино твърди, че е имал големи надежди за филма. Лентата се представи добре на ограничения брой прожекции в Ню Йорк и Лос Анджелис. Освен това получи добри отзиви от критиката, ето защо Контрино очакваше, че “Стив Джобс” ще събере 21 млн. долара в САЩ за Universal Pictures през дебютния си уикенд. Вместо това премиерата генерира едва 7,2 млн. долара.

Въпреки че повечето филми се застояват в кината средно между осем и 10 седмици, “Стив Джобс” излезе от програмата само пет седмици след появата си. Контрино твърди, че слабото представяне може да повлияе на възможностите на продукцията да се бори за награди.

“Няма да се изненадам, ако Майкъл Фасбендър не бъде номиниран за Най-добър актьор”, допълва анализаторът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 7
redcretin
преди 8 години
Хората са наясно че Стив беше рядко *** гУвно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 2
mrynmryn
преди 8 години
Ами това не е нито първия, едва ли е и последния филм за него, може би на зрителите им писна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още