IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическото доверие в еврозоната с първи спад от 2 години и половина

Най-много се е влошила икономическата ситуация в Кипър, а най-добри икономически условия има в Германия, сочат резултатите от проучване на института Ifo

14:03 | 10.08.11 г. 1
Икономическото доверие в еврозоната с първи спад от 2 години и половина

Икономическото доверие в еврозоната падна за първи път от две години и половина през третото тримесечие, а очакванията за следващите шест месеца са значително влошени, пише Bloomberg.

Индексът, на института Ifo, който измерва икономическото доверие в еврозоната, е паднал до 110,6 пункта от 118,9 пункта през второто тримесечие. Най-много се е влошила икономическата ситуация в Кипър, посочват от института.

Най-добри икономически условия има в момента в Германия, въпреки че съществуват знаци, които показват, че икономическият растеж в страната се забавя. Добри са икономическите условия в Австрия, финландия и Естония, посочват от Ifo. Слаба е икономиката в Испания, Португалия и Гърция.

“В много страни влошаването на икономическите условия се очакваше“, посочва президентът на института Ханс-Вернер Зин.

Институтът е направил проучването си сред 274 икономисти. Пълните резултати от изследването ще бъдат публикувани на 17 август т. г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още