IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Танасис Кацирубас: С Blizoo Мтел иска да развива пазара на телевизионни услуги

Какво предстои за мобилния оператор след двете големи сделки, които обяви през последните дни

08:12 | 31.07.15 г. 19
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Танасис Кацирубас: С Blizoo Мтел иска да развива пазара на телевизионни услуги

Кои са най-предпочитаните марки смартфони в България в момента?

- Пазарът на смартфони става все по-голям по обем. Хората си ги купуват, защото всеки има смартфон, но това е инструмент. Важното за нас е, че хората, насочвайки се към смартфоните, да започват с устройства в ниския клас, така че да получат някакъв опит, а след това да се насочат към по-високия клас, който е по-скъп и с повече функции. Очакваме пазарът на смартфони да продължи да расте, а базирайки се на своите нужди, потребителят ще се насочва към по-висок клас устройства. Най-популярни марки в момента са Samsung, Apple, но виждаме напредък и от страна на Huawei, Sony и Lenovo.

Как очаквате този пазар да се промени през следващите три години?

-  Красотата на този пазар е, че се променя непрестанно. Освен това достигаме до нови индустрии. Вече предлагаме фиксирани услуги. Сега говорим за насочване към IT индустрията чрез предоставяне на нови услуги за ICT пазара. Наскоро пуснахме Microsoft 365. Утре може да влезем в банковия сектор с приложения и услуги. Други сектори, в които телекомуникациите могат да навлязат са логистика, транспорт и др. Знаете, че красотата на нашия бизнес е, че има нужда от нашите услуги във всяка една индустрия и ние сме щастливи от този факт. Продължаваме да се опитваме да сме лидер в развитието. В момента Мтел е част от далеч по-голяма група (América Móvil), която има някои много развити услуги. Наскоро бях на среща с колегите си във Виена, на която разгледахме новото портфолио за следващата година и трябва да кажа, че е наистина вълнуващо. Мисля, че хората също ще останат много доволни.

След сделката с blizoo планирате ли още инвестиции в телевизионните ви услуги през тази година?

- Искаме да продължим да развиваме пазара. Трябва да отбележим, че пазарът в България е най-интересният в тази област. Има най-голямо навлизане на платените услуги - почти 90% от домакинствата имат платена телевизия, докато средно в Европа този дял е 60%. Освен това 40% от телевизионните услуги са предлагани от малки регионални играчи, като говорим за 300-400 играчи. Това е типично за България, но не и за други страни. Вярваме, че трябва да подобрим качеството, да увеличим съдържанието, за да се отличим от конкуренцията.

Кои са основните ви конкуренти в тази сфера?

- На първо място Bulsatcom, тъй като те са най-големи на пазара на ТВ услуги. По отношение на комбинираните услуги най-голям конкурент ни е Vivacom, защото те предлагат същото портфолио.

Как очаквате този пазар да се промени. Ще видим ли повече големи играчи на него?

- Не виждам да има добри възможности за нови играчи, защото този пазар вече е пренаситен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
"Нашият пазарен дял не е много голям, тъй като наскоро започнахме да предлагаме фиксирани услуги."Тоя...не е у ред май...имат над 250 000 потребителя в момента на интернет(заради придобиването на Мегалан и СП Нет).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
За цените не си прав, за качеството 100% е така. Първо-БГ все още има най-евтиният интернет в света(буквално)-цена на мегабит. Второ промоциите на Мтел бяха невероятни преди няколко месеца. Услугата, реално-под всякаква критика...би било добре за...Германия или Франция...или някоя друга държава, която все още си развива сектора, но не и за нас(ако някой не е наясно-в тоя сектор ние сме едно десетилетие пред тия държави...да не кажа повече).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 0
data
преди 8 години
Качеството и на двете е ужасно , а цените доста високи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
bigmamascandal
преди 8 години
Спомням си, че когато дойдох тук в началото на 2014 г. 50% от всички нови продадени телефони бяха смартфони. Сега този процент е повече от 70%. Скоро ще има пренасищане на пазара. Не може да накараш баба на село да замени старата добра нокиа за някое галакси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
bigmamascandal
преди 8 години
Абе кво се правят на ощипани моми с цената, и без тва при отчета ще лъсне всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
melon
преди 8 години
Аз имам ТВ от мтел, през интернет е, качеството е лошо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 4
bigmamascandal
преди 8 години
Избягах от Ментел, ся и от Blizoo ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още