IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Публикуваха и паметната бележка от срещата между Първанов и Путин през 2008

На срещата са били засегнати същите теми като тези, обсъждани по време на срещата на делегациите на двете страни

15:32 | 13.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Публикуваха и паметната бележка от срещата между Първанов и Путин през 2008

Администрацията на президента Георги Първанов публикува паметната бележка, изготвена от началника на кабинета на президента Никола Колев, от срещата на Първанов с тогавашния президент на Русия Владимир Путин, проведена на 18 януари 2008 г.

От българска страна на срещата, освен Колев, е присъствал и тогавашният външен министър Ивайло Калфин, а от руска страна – външният министър Сергей Лавров, помощникът на руския президент Сергей Приходко и Виктор Христенко, министър на промишлеността и енергетиката на Русия.

На срещата са били засегнати същите теми като тези, обсъждани по време на срещата на делегациите на двете страни, водени от Първанов и Путин. 

По-рано днес администрацията на президента публикува стенограмата от тази среща, след като в петък софийският Административен съд отмени мълчалив отказ на главния секретар на президента за достъп до обществена информация.

Пълният текст на паметната бележка може да бъде прочетен на страницата на президентството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още