IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва издаването на евролицензи за международните превози

От 22 ноември ще се приемат документи за новите разрешителни, съобщават от Министерството на транспорта

12:49 | 18.11.11 г.
Започва издаването на евролицензи за международните превози

От 4 декември тази година Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” към транспортното министерство започва да издава новите разрешителни за международни превози на хора и товари, които са съобразени с последните европейски регламенти, съобщиха от ведомството.

Самите заявления за продължаване срока на действащите и за издаването на новите лицензи ще се извършва от 22 ноември т.г., когато се очаква да бъдат обнародвани промените в наредбата за международния автомобилен превоз на пътници и товари.

Съгласно действащите европейски норми лицензите на ЕС и заверените копия към тях, издадени преди датата на влизане в сила на регламентите, остават валидни до изтичане на срока им.

Превозвачите, притежаващи лиценз на ЕС, трябва да удостоверят пред агенцията, че отговарят на посочените изисквания като представят съответните документи за автомобилен превоз на пътници и товари.

Превозвачите, чиито разрешителни са със срок на валидност до 31 декември 2011 г., доказват съответствието си с изискванията при подаване на заявление за продължаване на срока на лиценза.

Заявленията са по образец и се подават чрез началниците на областните отдели “Контролна дейност – ДАИ” на агенция “Автомобилна администрация” по регистрацията на търговеца.

Новите лицензи също се получават в областните отдели на агенцията.

Таксата за продължаване на срока на лиценза е 100 лева, за издаване на заверено копие на лиценза е 10 лв.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още