IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русенският военен завод Дунарит е сред кандидатите за ВМЗ Сопот

Четирима кандидат-купувачи са закупили документация за участие в процедурата по приватизация на предприятието в Сопот

18:49 | 24.08.12 г.
Русенският военен завод Дунарит е сред кандидатите за ВМЗ Сопот

Русенският военен завод “Дунарит” АД е сред кандидат-купувачите на “ВМЗ” ЕАД в Сопот, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

От агенцията уточняват, че днес изтече срока, в който кандидатите в обявения конкурс за приватизация на 100% от капитала на ВМЗ можеха да закупят документи. Желаещите са общо четирима - “Сейдж Консултантс” АД, “Емко” ЕООД, русенският военен завод и адв. Тихомир Трендафилов от София.

Преди дни изпълнителният директор на агенцията по приватизация Емил Караниколов коментира в интервю за Investor.bg, че е очаквал “Дунарит” и “Арсенал” да проявят интерес към приватизацията на ВМЗ, защото заводът в Сопот произвежда продукция за двете предприятия.

Агенцията обяви конкурса за приватизацията на ВМЗ в началото на юли. По същото време министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев съобщи, че държавата ще се опита да приватизира дружеството в рамките на няколко месеца, като ще се търси стратегически инвеститор, който да запази производствената дейност на предприятието. 

В следващите етапи на конкурса за ВМЗ участниците ще трябва да подадат документи, удостоверяващи, че имат право да работят с класифицирана информация, посочват от агенцията по приватизация.

Депозитът за участие в процедурата е в размер на 3 млн. евро, а крайният срок за подаване на обвързващи оферти е 27 декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още