IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спрете политическия реваншизъм, призова президентът Плевнелиев

Честванията на Деня на Съединението в Пловдив са съпроводени от протести и викове "Оставка", насочени към правителството

21:04 | 06.09.13 г.
Спрете политическия реваншизъм, призова президентът Плевнелиев

Политическия реваншизъм трябва да престане и да се обединим. Нека политическата конфронатция да остане в парламента и да не се прехвърля в гражданското общество, нека да се сблъскват аргументите, а не гражданите, призова в своето слово по повод Деня на Съединението президентът Росен Плевнелиев в Пловдив.

Той призова за обединение пред стратегическите приоритети за страната и изграждането на визия за модерна България, която е уютен дом за всички.

Президентът припомни, че обединението на Княжество България и Източна Румелия е единственото събитие, за което не се питаме подарено ли е от някого. Тогава нашите предци са забравили различията и са отхвърлили „несправедливия Берлински договор, поставил изкуствени граници”.

„Този договор обаче не можа да раздели българите”, допълни Плевнелиев и посочи, че днес от дистанцията на времето можем да кажем, че историята отреди на бойците за българското Съединение заслужено място в пантеона на българската слава.

В момента, в който светът се тресе от икономически проблеми, в България има и политическа криза, изразяваща се в изключително ниска степен на подкрепа към политиците и институциите като цяло, заяви още президенът.

Той допълни, че разделения от типа „София не е България” и противопоставянето на протестиращи срещу контрапротестиращи са вредни за България.

Честванията на празника в Пловдив са съпроводени с протести и викове "Оставка". По време на изказването на президента обаче виковете спряха. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още