IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече европейски граждани се интересуват от медицински туризъм в България

Събитията в Турция са сред вероятните причини повече европейци да предпочетат българските пред турските болници

13:26 | 22.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Увеличава се интересът на граждани от Германия и други западноевропейски страни към медицински туризъм в България. Това сочат наблюденията на портала за здравни услуги ofertomed.bg.

Запитвания от чужденци има за широк спектър от медицински услуги – от козметични процедури до лечение на ракови заболявания.

„Постоянната комуникация на нашия екип с редица болници у нас показва, че след последните политически сътресения в Турция броят на запитванията от германски и други европейски граждани се е увеличил осезаемо“, казва Росица Караджова, управител на портала.

Тя отбелязва, че южната ни съседка винаги е била силен център за медицински туризъм и е предпочитана от западните пациенти заради много по-достъпните цени. „Събитията от последния месец обаче изглежда са създали известни притеснения в това отношение, което поставя въпроса дали е възможно страната ни да спечели дял от този пазар“, посочва експертът. 

Според нея основните предимства на България са достъпните цени на медицинските услуги на фона на тези в Западна Европа, наличието на висококвалифицирани специалисти, както и че сме член на Европейския съюз за разлика от южната ни съседка. В България също има много добри възможности за рекреационен туризъм, което позволява здравните услуги да се комбинират лесно с почивката.

През последните месеци се наблюдава и засилен интерес към здравни услуги у нас от българи, живеещи в чужбина.


 


 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още