IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов готов с оставка, ако Цачева не спечели на първи тур

Имам качества, подходяща съм за президент, заяви Цецка Цачева

12:18 | 03.10.16 г. 44
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

"Трябва да се гледат качествата на даден човек. Цецка Цачева има брилянтни качества и ще бъде един добър президент", обобщи той пред Нова тв.

Зам.-председателят на ГЕРБ съобщи още, че лично премиерът Бойко Борисов е предложил Цачева за "Дондуков 2". "След това на различни обсъждания всички бяхме на мнение, че България има нужда от такъв човек. България се нуждае от президент точно като нея", обясни още той.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева влезе в стила на премиера Бойко Борисов и обяви на шега, че ако Цецка Цачева е кандидат за майка на нацията, то кандидатът на РБ Трайчо Трайков е син на нацията. Кунева обясни, че е изненадана от решението на ГЕРБ да номинират Цачева и да оставят дупка на мястото й в парламента. "Цачева е добър председател на Народното събрание", каза още Кунева пред bTV. Тя отказа да отговори на въпроса кого ще подкрепят РБ при балотаж между Цачева и ген. Радев. Според Кунева това е лошо формулирано питане, защото предпоставя резултата на вота. Все пак посочи, че основният опонент на РБ на вота е БСП.

Кандидатът на Реформаторския блок Трайчо Трайков попита Цецка Цачева ще рискува ли отношенията си с ГЕРБ, за да бъде доведена докрай съдебната реформа. "Скоро ще чуем госпожа Цачева да каже какво мисли за състоянието на правовия ред и върховенството на закона в България. Тя ще настоява ли с цената на своето политическо неудобство или удобство да бъде доведена до край съдебната реформа?", попита Трайков в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Според него кандидатът на ГЕРБ трябва да вземе отношение и по въпроса с присъединяването на Крим към Русия и дали то отговаря на принципите на международното право.

"Как президентът в България успява да бъде коректив на другите две власти - ето това трябва да чуем днес и утре", продъжли той.

Трайков припомни, че един от аргументите, с който беше представена кандидатурата на Цачева, е че тя е добър юрист. Според кандидата на РБ обаче само тази характеристика не е достатъчна, за да бъде тя добър държавен глава.

"Президентът трябва да взима решенията си на изцяло принципна основа. За това дали е объркана някоя буквичка в закона си има цяла армия от истински юрисконсулти", каза той. Според него след издигането на Цачева няма никой от водещите кандидат-президенти, на който корените му да не са в лявото, а на някои даже в Държавна сигурност.

От гледна точка на институции и партии, Борисов е абсолютно прав в номинацията на Цецка Цачева за кандидат за президент на ГЕРБ - най-логичното е председателят на Народното събрание да стане президент, коментира политологът Първан Симеонов.

"Друго преимущество на тази кандидатура е, че тя е почтен човек. Разбира се сега ще има известна доза ирония от хората в социалните мрежи. Но тази кандидатура носи и миналото и настоящето. Тя обаче стои най-неубедително като личен рейтинг", допълни Симеонов пред „Нова телевизия”.

"Дотук ГЕРБ или обстоятелствата са разчистили пътя на Цецка Цачева. ГЕРБ има съществена електорална преднина пред БСП. Но е изключително рано за прогнози. Психологическият момент е каква ще е разликата на първия тур. Гласовете, които ДПС държи като зестра, ще станат изключително важни на тези избори. Ако Орешарски събере добър резултат, това ще означава, че зад него има стои стабилен гръб. На втория тур вероятно ще има патриоти или реформатори, подкрепящи ГЕРБ", добави социологът. Според Първан Симеонов Борисов се надява на известен дамски вот, защото кандидатът е жена.

"Борисов се надява Цачева да мине. Той може би интуитивно си дава сметка, че в определен момент ще има нужда от БСП. Борисов осъзнава, че има нужда от двупартийност", добави социологът.

Още политически новини четете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

24
rate up comment 6 rate down comment 9
DutyFree
преди 7 години
що Трайчо е най добре.. млад, висшист знае езици !!! Това е то!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 19 rate down comment 2
misanthrope
преди 7 години
Да перифразирамГласуваш за Бойко, получаваш Цецка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 5 rate down comment 6
DutyFree
преди 7 години
Е ДОБРЕ ДЕ, ЗА КОЕ НЕ Е ПРАВ... !!! ВСИЧКИ ЗАПАДНИ ЛИДЕРИ СА ГО ОДОБРИЛИ, САМО ТУКА ЧЕРВЕН ***, Е СЪЩИЯТ ШУТИНОФИЛ.. УЖАС..ИЗМИРАЙТЕ ПО БЪРЗО...!!???ТОВА БЕШЕ НАЙ ДОБРИЯТ ВИ ПРЕЗИДЕНТ ДО СЕГА!!! ПРИДВИЖВАШЕ И ЕЛ. ПРАВИТЕЛСТВО!!!! ИЗЛЕЗЕ ВЕДНАГА, СЛЕД КАТО ИЗБРАХА ПЕЕВСКИ!!! ДА ГИ ОБВИНИ В ПРЕДАТЕЛСТВО ... ТРЯБВАШЕ ДА ГО НАПРАВИ ОБАЧЕ, ОЩЕ ПРИ КОСТИНБРОД, ТЪЙ КАТО БЕШЕ ДЕН ЗА РАЗМИСЪЛ И БЕШЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!????? НО НИЩО ЧЕРВЕН ИИДИОТИ!!! ЩЕ ЗАГРЕЕТЕ НЯКОИ ДЕН!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 3 rate down comment 5
DutyFree
преди 7 години
прав си, НО там е работата ,че в момента се слага и излезе СЛУГА НА ШУТИН !!! и няма как зависим е на 90% от газа, тока и какво ли още не... И НИЩО НЕ НАПРАВИХА В ОБРАТНАТА ПОСОКА!!!?? СМЕШНО Е, ЧЕ НАШИВА ПАК РУСКИ ППОДЛОГИ И НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ НЕ РАЗВИТИЕТО ЧЕРВЕНО, КАКВО МИСЛЕНЕ МОЖЕ ДА ИМА ЧОВЕК РОДЕН ПРЕДИ 1975-80 ГОДИНА!!????? ЧЕРВЕНО И ПРОДАЖНИЧЕСКО, НЕ СЛУЧАЙНО ХИМНА МИЛА РОДИНО СЕ ПЕЕ ЗА РУСИЯ И ТАКА!!! Нямате оправия още 100 години с тия ПАДАНИЯ НА ЧЕРВЕНО СТАТУКВО, ПЕЕВСКО, ДОГАНСКО И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ !!! ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 3 rate down comment 2
abdul
преди 7 години
120% прав си е направо гърбав, ама къде ти прави..криви.. Ти с твойта твърда чутура само едно си знаете.. него си баете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 3 rate down comment 1
Babbitt
преди 7 години
Откачената *** amsterdamm до какъв смях се докара!!!You have been banned for the following reason:Пореден ник на мулти-акаунтър.Date the ban will be lifted: Никога
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 16 rate down comment 3
comet
преди 7 години
Доколкото съм чувал, в мафиотските структури се влиза доброволно, но не се излиза доброволно, та ББ явно си търси причина-извинение (пред западните ги господари) за да отлети от каквото забърка в последните години (подобно на приятелят му Дейвид Камерън). С времето ще става все по-ясно колко вреди е причинил на страната ни България този посредствен пожарникар-мутра-бодигард с гигантско его, натиснал/съгласил се (за да запази живота си и натрупаното ограбено) да бъде използван като ракета носител за извеждане във властта на про-американските протежета-*** или отявлени посредствени съмишленици. Но добре че има Бог и Карма на тоя свят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 8 rate down comment 3
DutyFree
преди 7 години
Б.Б И ГЕРБ КЛЕКНАХА НА статуквото, а ТО Е ЛУКАНОВА КОНСТИТУЦИЯ, СЪД И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ, НИКОЙ НЯМА ИНТЕРЕС ОТ РАЗВИТИЕ..КАКВО СТАНА С ЕЛЕКТРОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 23 rate down comment 0
toto 2
преди 7 години
Един месец явно няма да гледам К1, БТВ, НТВ..От вчера почна облъчването ..Не се издържа ,почнах да гледам Nat Geo Wild :)))Не е препоръка за нищо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 4
DutyFree
преди 7 години
Човека е на 120% прав!!!! За жалост, и за вашият използван живот за на някои червена фамилия !!! Ужас..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още