IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Психолог: Хората трябва да вземат информирано решение за ваксинация

Има ли начин българите да си върнат вярата в институциите, коментира Ина Антонова

17:02 | 21.12.21 г. 20
Психолог: Хората трябва да вземат информирано решение за ваксинация

Тя е на мнение, че елементът на задължителност допълнително плаши хората – те се чувстват притиснати освен от вируса и от разпоредби.

"Това, което движи хората, не е страх. Те се стремят към сигурност и спокойствие. Къде в момента могат да получат сигурност и спокойствие? Никъде. Говорихме си за ваксини, говорихме си за спокойствие, говорихме си за страшния вирус и от всичко стана такава каша в главите на хората. Тази дезинформация кара хората да нямат доверие в нищо", посочи Антонова.

Тя потвърди, че ваксината не дава стопроцентова гаранция, а това според нея означава, че спокойствието няма да се върне.

"На хората им омръзна да им обещават нещо, което няма как да се случи", отбеляза психологът.

На въпроса дали една информационна кампания, предприета от правителството, ще промени нагласите, тя каза: "Аз не съм против ваксините, а против това, че спокойствието на хората е отнето“.

Ина Антонова е категорична, че хората са толкова изплашени и икономически нестабилни, че от тук нататък каквато информация да получат, няма да върнат доверието си в институциите.

Тя напомни дългото време, в което България нямаше редовно правителство, което беше още една стрес-ситуация за страната ни.

Антонова съветва екипите, които ще правят рекламната кампания, да работят със специалисти психолози.

Каква трябва да бъде ефективната информационна компания? Как се отразява дистанционната работа на психиката на хората? Защо реинтеграцията при децата е по-трудна?

Целият коментар вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

21
rate up comment 4 rate down comment 0
serafima
преди 2 години
За някои хора Бърнард Шоу казва: "Луди има навсякъде, даже в лудницата". За това се сетих, като чета дребнавата и опорита съпротива на зелката (сега по празниците да не я сготвят?). Да си ваксинира КОЙТО си иска и както си иска. Това не ни интересува. Какво им вливат на ваксинираните та стават толкова злобни и агресивни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 0 rate down comment 7
zelka007
преди 2 години
хех ... нямам малки деца , единствено единият от братята , неговите са в детската градина , но когато разрешат за употреба и бебешки ваксини , ще ги ваксинира , специално ще те информирам ... но , ще ти споделя един факт , при едно приятелче , неговите едното е студентка и е ваксинирано , другото е в гимназията и не е , защото не бяха разрешени тогава за тяхната възрастова група . естествено докара вируса в тях от развъдника - училището . значи делтата проби ваксината на астра зенека - приятелчето и едната баба , изкараха го не в болница . и не проби пфайзъра - голямата дъщеря и жена му ... па ти си пий ракийката и псувай телевизора ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
хаха ... през клавиатурата ... дъртата абортаджийка ква голяма виртуална фамилия си е направила ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 3 rate down comment 0
doba
преди 2 години
"щот годините са ми такива че повечето деца са ни студенти , но все пак им викаме деца ... :)))" - Повечето ясно(ваксинират се заради пътуванията), а другите? Кога успя да ги набоцкаш и тях?..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 0 rate down comment 4
zelka007
преди 2 години
айде са започна да приписваш и на другите разни манипулации , дето си правите преди нощните оперативки в бсп и клубчетата на възраждане ... много моля , тва си е запазена марка на политкомисарите . а теб що по два пъти те карат да го правиш не знам ... ?! ... нема ли нормални м/у вас там в бсп-то ... ?! ... що всеки дрънка за клиzми и гейооовее ... ?! ... с конкурс ли ви събират толкова еднополови на едно място ... ?! ... или уеднаквявате редиците , да нема сръдни кой е отпред на влакчето и кой най-отзад вечерните оперативки ... ?! ... тъжна картинка ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 0 rate down comment 6
zelka007
преди 2 години
ами според статистиката , предишните вълни на вирусът не им е помогнало по-доброто здравеопазване и това че всеки втори е лекар , за да имат почти 4 пъти по-голяма смъртност при почти два пъти по-малко заразени ... явно има и нещо друго , дали не са лунните цикли или слънчевите изригвания ... ?! ... или пък че са ваксинирани много от хората ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 0 rate down comment 5
zelka007
преди 2 години
не четеш текст с разбиране , цитирам - "щот годините са ми такива че повечето деца са ни студенти , но все пак им викаме деца ... :)))" ... децата са ни студенти баце , разбираш ли сега ... ?! ... ако ти кажа че съм се разболял след ваксиниране ще вдигнеш ли аеропланът ... ?! ... а ... ?! ... да ама не ... миналата година юни се разболях , 21 дена на системи във ВМА , а се ваксинирах тази година септември , въпреки че имах над 3500 антитела ... и като му дойде времето и бустерна доза ще си направя ... ти квито искаш експерименти си прави ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 2 години
хахахаха, а ти чел ли си твоите коментари някога? и ти често послъгваш, да не кажа редовно :):) сега с кой си пишем? атакиста :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
*** = ттролл
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
Зелката е *** и като такъв често се случва да послъгва. Явно няма лъжата за нищо лошо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още