IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арестуваха шефа на централната банка на Косово

Хашим Реджепи е заподозрян за корупция, пране на пари и данъчни измами

13:58 | 24.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Арестуваха шефа на централната банка на Косово

Гуверньорът на централната банка на Косов Хашим Реджепи е бил арестуван от полицията във връзка с водено срещу него антикорупционно разследване, предаде BBC.

Той е заподозрян в приемането на подкупи, данъчни измами и пране на пари, като е един от четирите заподозрени, чиито домове са били претърсени.

Полицията е обискирала и сградата на централната банка на Косово, както и офиса на неназована частна фирма.

Редица ключови фигури от политическия и икономическия елит на Косово бяха подложени на полицейски разследвания през последните месеци.

През април полицията претърси офиса на министъра на транспорта на Косово Фатмир Лимай, като част от разследването за корупционни практики при строителството на основните магистрали в страната.

По-рано този месец четири компании бяха обвинени в измами при издаването на лицензи за мобилни телефони.

Косово е в критичен етап от опитите си за по-широко международно признание като независима държава, но за да постигне това правителството трябва да се пребори с корупцията и организираната престъпност, които процъфтяват в страната след войната през 90-те години на миналия век.

В четвъртък Международният съд в Хага постанови, че декларацията на Косово за отделяне от Сърбия през 2008 г. не е била незаконна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още