IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се разминават в очакване на икономическите прогнози на Фед*

Анализаторите прогнозират, че политиката на централната банка ще остане непроменена

17:49 | 10.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията в сряда на със смесено представяне, докато инвеститорите са в очакване  на актуализираните прогнози на Федералния резерв за състоянието на икономиката и това дали централните банкери ще предприемат допълнителни стимули, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 306,93 пункта, или с 1,14%, до ниво от 26 962,05 пункта.

Широкият измерител S&P 500 намалява с 19,20 пункта, или с 0,60%, до 3187,32 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира ръст от 0,22%, или 21,52  пункта, до 9974,62 пункта

Акции на Amazon и Apple поскъпват с повече от 1%. Книжата на Facebook, Alphabet и Netflix се търгуват по-високо съответно с 0,7%, 0,6% и 1,1%.

Очаква се след двудневната си среща ръководството на Фед да запази политиката непроменена, но инвеститорите ще следят за други сигнали. Фед ще предложи първата си прогноза за състоянието на икономиката от края на миналата година, тъй като не направи това  през март.

„Не мисля, че Фед изобщо ще отстъпи“, заяви Грегъри Фаранело от AmeriVet Securities. „Това е дългосрочно начинание. Смятаме, че основните лихви ще бъдат задържани на това ниво за дълъг период от време“, коментира той.

Фед ще представи своите прогнози и решението си за паричната политика в 21:00 ч. българско време, а управителят на институцията Джером Пауъл и членовете на Федералния комитет по отворените пазари ще проведат пресконференция половин час по-късно.

Индексът Nasdaq Composite беше най-големият печеливш в предишната сесия, затваряйки на рекордно високо ниво, след като инвеститорите се върнаха към своите технологични любимци.

Големи ръстове в цените на акциите на Facebook, Amazon Apple, Netflix и Google тласнаха технологичния измерител над прага от 10 000 пункта за пръв път в историята, макар че в последствие показателя затвори под това ниво.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива от съответно 0,786% и 1,549%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, достига ниво от 96,15 пункта.

Еврото поскъпва с 0,4% спрямо щатската валута до 1,137 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 0,81 долара до 40,37 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отчитат понижение от 0,87 долара до 38,07 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,58% до 1731,90 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още