IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония с официална позиция по случая с бягството на Карлос Гон

Прокурори в Токио обявиха, че ще бъдат разкрити детайли около бягството на бившия директор на Nissan

12:31 | 05.01.20 г.
<p>
	<span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Карлос Гон.&nbsp;</span><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Ройтерс</em></p>

Карлос Гон. Снимка: Ройтерс

Прокурори в Токио заявиха, че няма оправдание за бягството на бившия директор на Nissan Карлос Гон от Япония. Те обявиха, че ще установят как Гон е успял да напусне страната, съобщава Bloomberg.

„Карлос Гон е напуснал страната, за да избегне присъдата си и по този начин се е подиграл на съдебните производства в Япония“, се посочва в официална позиция на Районната прокуратура на Токио. Прокурорите подчертават, че няма място за оправдание на действията на Гон. Те допълват, че ще предприемат необходимите стъпки в сътрудничество със съответните власти при разследването на бягството. 

Това е първото официално изявление на Токио по случая, след като Гон напусна азиатската страна на 29-ти декември. Все още не са разкрити детайли около бягство на 65-годишния бизнесмен.

Министърът на правосъдитето на Япония Масако Мори коментира, че ще бъде направено всичко възможно, така че наказателните процедури на Токио да бъдат приложени правилно. Мори потвърди, че гаранцията на Гон е била отменена и че Интерпол е издал червена бюлетина за ареста му след молба на японското правителство.

„Японската съдебна система гарантира основни човешки права и се управлява правилно, за да се разкрива истината по всички дела. А бягството на Гон не може да бъде оправдано по никакъв начин, въпреки че по това време е бил в гаранция“, обяснява Мори.

Правосъдният министър Мори допълни, че е наредила на Японската имиграционна служба да засили контрола по границата, така че да не се повтарят подобни случаи.

Още новини и анализи четете в Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още