IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оценка на апорт изведе „Синергон холдинг“ на консолидирана печалба

Оценката е за увеличение на капитала на „Гранд хотел Пловдив“ ЕАООД в размер на 12,7 млн. лв. и води до консолидирана печалба от 5,6 млн. лв.

14:58 | 09.09.19 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мебелите в &quot;Гранд хотел Пловдив&quot; (Новотел Пловдив) произведени от &quot;Премиер Плевен&quot; ЕООД <em>Снимка: synergon.bg</em></p>

Мебелите в "Гранд хотел Пловдив" (Новотел Пловдив) произведени от "Премиер Плевен" ЕООД Снимка: synergon.bg

„Приходи от оценка на непарична вноска (апорт) на активи за увеличение на капитала на „Гранд Хотел Пловдив“ ЕООД за 12,75 млн. лв. отчита „Синергон холдинг“ АД в консолидирания си отчет за полугодието на 2019 г.

В резултат консолидираната печалба преди облагане с данъци е 5,6 млн. лв., спрямо консолидирана загуба от 5,9 млн. лв. за същия период на 2018 г.

Приходите от оценка на апорт са част от графа „Други (разходи) /приходи за дейността, нетно“.

Собственик на „Гранд хотел Пловдив“ ЕООД вече е „ЕС ВИ ЕС" АД, считано от 8 февруари 2019 г., показват данни на Търговския регистър. В междинния доклад за дейността на "Синергон" е записано, че печалбата е формирана от продажбата на дружеството.

Консолидираната печалба преди данъци за първото тримесечие на 2019 г. беше 7,2 млн. лв., следователно само за второто тримесечие на 2019 г. компанията е с консолидирана загуба от 1,6 млн. лв.

Консолидираните продажби на стоки на „Синергон холдинг“ АД за полугодието на 2019 г. се увеличават с 40% на годишна база до 175,6 млн. лв. Това са основно продажби на отоплителни, строителни и горивни материали от „Топливо“ АД и „Синергон Петролеум“ ООД.

Консолдираните продажби на продукция намаляват с 5% на годишна база до 4,3 млн. лв. за първото полугодие на 2019 г., което са продажбите на производствените предприятия в холдинга като Лакпром АД, Петромел АД, мебели (Премиер-Пл АД и Премиер Плевен ООД), Балканкерамик и Шамот.

Акциите на "Синергон холдинг" АД поевтиняват с 6,6% в последните 12 месеца до 0,99 лв. за акция и 18,2 млн. лв. пазарна капитализация.

Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 2
Toranaga
преди 4 години
"резултат консолидираната печалба преди облагане с данъци е 5,6 млн. лв., спрямо консолидирана загуба от 5,9 млн. лв. за същия период на 2018 г. "Сиреч врътки и никакви печалби и данъци...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още