IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медведев ще почива цял месец... работейки

Руският държавен глава планира риболов с Путин, йога упражнения и повече четене в свободните си вечери

10:57 | 03.08.10 г.
По време на отпуската си Медведев едва ли ще има много време за съпрутага си. Снимка: Кремъл
По време на отпуската си Медведев едва ли ще има много време за съпрутага си. Снимка: Кремъл

Месецът на отпуските не пропуска дори държавните глави. Колкото по-нависоко в етажите на властта е човек обаче, толкова по-обвързан е с работата си и се случва често почивката му да не е изцяло изолирана от работните му задължения. Ето защо не е толкова чудно, че руският президент Дмитрий Медведев смята да почива активно..., работейки.

По време на отпуската си в резиденция „Бочаров ручей“ в Сочи Медведев ще работи почти всеки ден, а в моментите на почивка планира да ходи на риболов заедно с министър-председателя Владимир Путин, съобщава изданието Комсомолская правда.

По думите на Медведев „тази отпуска е просто пренасяне на работата в южната резиденция“. „Морето ще го виждам само вечер“, оплаква се президентът. Той обяснява, че заради жегата ще бъде принуден да се откаже от карането на колело, но за сметка на това ще отдели повече време на йогата. По време на отпуската си държавният глава се надява да има възможността да чете повече. Напоследък той се е увлякъл по книгата на шведския автор Стиг Ларсон „Момичето с татуировка на дракон“.

С министър-председателя Путин Дмитрий Медведев планира да прекара заедно няколко дни от отпуската си, която ще продължи до края на август. По думите на държавния глава на Русия ако положението с горските пожари в страната се подобри, президентът и премиерът ще пътуват до Астрахан за риба.

По този повод репортери са попитали президента за отношенията в тандема им с министър-председателя и са поставили въпроса за евентуална прогноза за изборите за президент през 2012 г. Медведев е обяснил, че на изборите може да иде сам, вариант е да се яви и Путин, не е изключена възможността да пратят и трети човек.

„От една страна, отношенията ни с Путин не са се променили изобщо, от друга страна обаче - са се променили доста. Нашите отношения са не само като на стари приятели, но и като на бивш и настоящ президент. А това няма как да се игнорира“, обяснява Медведев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още