IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рокля на Мерилин Монро постави рекорд на търг

Дрехата е носена от звездата по време на изпълнението на песента "Happy Birthday" пред Джон Ф. Кенеди

16:49 | 18.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Очертаваща фигурата рокля с пайети, носена от Мерилин Монро по време на изпълнението на песента „Happy Birthday” в чест на американския президент Джон Ф. Кенеди, беше продадена на търг за 4,8 млн. долара, пише CNBC.

Сумата успя да надмине очакваните 3 млн. долара, подобрявайки световния рекорд за най-скъпа дреха, продавана някога на търг.

Роклята беше предложена от Julien’s Auctions в Лос Анджелис в рамките на тридневен аукцион, по време на който се продават стотици принадлежности на легендарната актриса.

Световната верига музеи Ripley’s Believe it or Not предложи най-голяма сума, като финалната оферта за топ лота в Лос Анджелис достигна 4,8 млн. долара.

Звездата носи прочутата дреха пред американския президент и неговите 15 хил. гости през май 1962 г. на събитие на демократите за набиране на средства, провело се в Madison Square Garden в Ню Йорк.

Предишният рекорд за рокля, продадена на търг, беше 4,6 млн. долара. Той беше поставен от бяла рокля, носена отново от Монро във филма „Проклетите седем години“.  

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още