IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малките коли не са приоритет за Mercedes

Увеличават продажбите, но трудно носят печалба, посочва Дитер Цетче

16:24 | 17.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дитер Цетче позира с новото поколение A-Class. <em>Снимка: Daimler </em></p>

Дитер Цетче позира с новото поколение A-Class. Снимка: Daimler

Mercedes-Benz няма намерение да разширява гамата си с нови компактни модели. Това заяви главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетче пред Autocar.

Изказването на Цетче е в отговор на появилите се слухове, че в Mercedes се подготвя нов компактен модел, който да запълни празнината между новата A-Class и предстоящия Smart ForFour. Дължината на A-Class е 4.3 метра, а за тази на ForFour се спекулира, че ще бъде 3.5 м.

"Нямаме намерение да произвеждаме такъв модел, поне в средносрочен план, споделя Дитер Цетче. - Ясно е, че в гамата ни има място за нова компактна кола, тя би ни донесла много нови продажби. Реализирането на печалба от подобен модел обаче е трудна задача".

Главният изпълнителен директор на Daimler все пак намекна, че в бъдеще е възможно да видим такъв модел. Остава неясно обаче дали той ще носи емблемата на Mercedes - както направи Audi със своя А1, или ще се продава под марката Smart - какъвто ход предприеха в BMW с Mini.

За момента в Mercedes се съсредоточват върху моделите си, базирани на платформата за автомобили с предно или 4х4 предаване MFA. В гамата им вече има четири такива коли - A-Class, B-Class, CLA и GLA, като според изказването на Цетче скоро трябва да видим още една. Не е потвърдено, но се очаква това да бъде CLA Shooting Brake.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още