IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cadillac създава и спортен Escalade

Автомобилът ще има и дизелова модификация за Европа

18:38 | 16.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Cadillac създава и спортен Escalade

Cadillac няма намерение да изостава от модата на спортните всъдеходи и ще пусне подобно версия на флагмана си Escalade. Това съобщи изданието Worldcarfans, като цитира един от топ-мениджърите на марката Дейвид Скиавоне.

Според информацията компанията подготвя версия на Escalade, която ще бъде включена в семейството на моделите VSport. Автомобилът ще получи бензинов V6 двигател с две турбини, който ще работи в комбинация с автоматична скоростна кутия. Характеристиките на агрегата засега не се съобщават, но при модела XTS VSport моторът V6 развива 410 к.с.и 500 Нм въртящ момент, а при седана CTS VSport - 420 к.с. и 583 Нм.

Освен това американската компания ще включи в гамата на Escalade VSport и дизелова модификация. На първо време тя ще бъде ориентирана към европейските потребители.

Освен нови двигатели Cadillac Escalade в най-скоро време ще се обзаведе и с 8-и и 10-степенни автоматични трансмисии. Те ще заменят сегашния 6-степенен автомат, като ще направят всъдехода по-икономичен и по-екологичен.

Още новини за автомобилния сектор четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още