IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla попадна под обстрела на калифорнийския транспортен регулатор

Според администрацията компанията е направила подвеждаща реклама

15:22 | 06.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Nate Smallwood/Bloomberg</em></p>

Снимка: Nate Smallwood/Bloomberg

Производителят на електромобили Tesla е направил подвеждаща реклама на функциите за автопилот и за пълно самоуправление като на предоставящи автономен автомобилен контрол. Това заяви транспортният регулатор в щата Калифорния, САЩ, цитиран от Ройтерс.

Според Калифорнийския департамент по моторни превозни средства (DMV) компанията е подвела възможните клиенти с реклама, която е надценила доколко добре работят нейните развити системи за подпомагане на водача, или т. нар. ADAS.

Tesla "е направила или разпространила твърдения, които са неверни или подвеждащи, и не са базирани на факти", посочват от DMV.

Превозните средства с функции за автопилот и пълно самоуправление "не са можели по време на тези реклами, както и в момента, да действат като автономни превозни средства".

Според Tesla автопилотът "позволява на колата ви да управлява, ускорява и да спира автоматично в рамките на своята лента", докато функцията за самоуправление дава възможност на превозните средства да сменят лентите и да следят пътните знаци.

Според сайта на автомобилопроизводителя и двете функции "изискват активен надзор на шофьора" с "напълно внимателен" водач, чиито ръце са разположени на кормилото и "не правят превозното средство автономно".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още