IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звеното на VW за зареждане на електромобили в САЩ също приема конекторите на Tesla

Electrify America ще внедри устройствата в САЩ и Канада до 2025 г.

22:10 | 29.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Дъщерното дружество на Volkswagen AG, Electrify America, планира да добави конекторите на Tesla Inc. към своята обширна мрежа от зарядни станции за електрически превозни средства в региона на Северна Америка, докато индустрията се обединява около дизайна на базирани в Остин, Тексас, електромобилен концерн, пише Bloomberg.

Операторът на зарядни станции, собственост на германската автомобилна група, обяви, че ще внедри конекторите на Tesla, известни като North American Charging Standard (NACS), в САЩ и Канада до 2025 г. Electrify America междувременно ще продължи да предлага основния конкурентен стандарт, известен като комбинирана система за зареждане (CCS).

Решението е важно, защото Electrify America е основният конкурент на мрежата от супербързи зарядни станции на Tesla. Компанията, основана от Volkswagen като част от наказанието на германския автомобилен производител заради използвания в неговите дизелови превозни средства незаконен софтуер за манипулиране на данните за емисиите,  управлява 3473 супербързи станции в САЩ към края на миналата година, като се нарежда на второ място след Tesla, която разполага с над 13 хил. подобни устройства, изчислява BloombergNEF. EVgo Inc. е на трета позиция с 926 такива станции.

Electrify America се превръща в най-големия представител на индустрията за зареждане, който възприема конекторите на Tesla. Сред другите оператори на мрежи за зареждане, които също налагат NACS, изпъкват ChargePoint Holdings Inc., Blink Charging Co., EVgo и Wallbox NV.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 29.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още