IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eldrive и „Видеолукс Холдинг“ ще изграждат супербързи електромобилни зарядни станции

Инициативата предвижда инсталиране на станции в рамките на ритейл парковете Holiday Park, включително на територията на Praktiker и Technopolis

12:47 | 16.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Eldrive
Снимка: Eldrive

Най-големият оператор на зарядна инфраструктура за електромобили в България Eldrive и „Видеолукс Холдинг“, компанията собственик на ритейл парковете Holiday Park, както и на хипермаркетите Praktiker и Technopolis, започват партньорство за изграждане на публично достъпна зарядна инфраструктура за електромобили на търговските обекти.

Фокусът на партньорството ще бъдат бързозарядни станции, както и създаването на зарядни хъбове за електромобили. Първите две зарядни станции вече са инсталирани и оперират в ритейл парковете Holiday Park в Перник и Хасково, като скоро предстои инсталирането на още станции на тези и много други локации на Praktiker и Technopolis. 

Зарядните хъбове предвиждат станции за супербързо зареждане, които могат да обслужват множество електромобили едновременно. В мрежата на Eldrive България вече съществуват няколко подобни локации с между 8 и 20 конектора за зареждане.

„Радваме се, че намерихме партньор в лицето на „Видеолукс Холдинг“, коментира Димо Колчев, изпълнителен директор на Eldrive за България. „За развитието на мрежата ни имаме нужда от партньор, на когото можем да се доверим, и който може да предложи атрактивни локации с богат набор от съпътстващи услуги с голяма добавена стойност“, допълни той.  

Към момента мрежата на Eldrive разполага с над 1000 зарядни точки на трите пазара, на които оперира - България, Румъния и Литва. Плановете на компанията са да продължи международната си експанзия и на други пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 16.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още