IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде лиценз на ОББ Премиум акции и ОББ Платинум облигации

ОББ Асет Мениджмънт управлява и активите на ИД ОББ Балансиран Фонд АД

16:22 | 23.11.05 г.
КФН издаде лиценз на ОББ Премиум акции и ОББ Платинум облигации

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде разрешение на УД “ОББ Асет Мениджмънт” ЕАД да организира и управлява договорен фонд “ОББ Премиум акции" и ОББ Платинум облигации“, съобщиха от комисията. Това е осмият договорен фонд, който получава лиценз от КФН.

ОББ Асет Мениджмънт управлява и активите на ИД ОББ Балансиран Фонд АД. Към края на октомври 60% от активите на дружеството са разпределени в дългови книжа, 27 на сто в дялови книжа и 13 на сто в ликвидни средства.

Също на днешното заседание на КФН бе потвърден проспектът за вторично публично предлагане на емисия обезпечени облигации, емитирани от “Интерлийз Ауто” ЕАД, гр. София, в размер на 3 милиона евро. Емисията е разпределена в 3000 броя обикновени, лихвоносни, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми, обезпечени корпоративни облигации, с номинална и емисионна стойност 1000 евро всяка една, с матуритет 36 месеца, като купонът е 6-месечен EURRIBOR + 185 б.т., а лихвените плащания се извършват на шестмесечен период.

Датата на емитиране е 1 септември 2005 г., а на падежа – 1 септември 2015 г.

Комисията издаде лицензия на Веселин Бурнански за актюер на пенсионноосигурителни дружества и на управляваните от тях фондове за допълнително пенсионно осигуряване и одобри оздравителната програма от страна на Фронтиер Финанси.

Свързани компании:

ИД ОББ Балансиран Фонд АД(5UBA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още