IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Посланикът на Израел у нас: Войната e пред прага на Европа, ще бъде дълга

Ще се бием с "Хамас", докато го унищожим, каза н. пр. Йоси Леви-Сфари

10:58 | 11.10.23 г. 7
Снимка: Bulgaria ON AIR
Снимка: Bulgaria ON AIR

След безмилостната атака на "Хамас" през изминалия уикенд броят на жертвите в Израел и Газа продължава да се увеличава. Все още терористичната групировка държи заложници. 

"Трябва ни морална подкрепа, трябва светът да разбере каква сериозна трагедия ни сполетя. Преди два дни нашият президент каза, че инцидентите от миналата събота са били най-сериозните за еврейската нация след Холокоста. Ще се бием с "Хамас", докато го унищожим. Атакуваме всяко място, за което знаем, че има терористична дейност", заяви пред Bulgaria ON AIR посланикът на Израел у нас н. пр. Йоси Леви-Сфари.

Той разказа за ужасяващото лице на атаката на "Хамас": „В едно от селата в Израел живееха 1000 души - над 100 от тях бяха изклани… Те убиват бебета, убиват деца, жени, те изнасилват и вземат заложници. Взеха 82-годишна за заложник. Оцеляла е от Холокоста, на инвалиден стол е. Настояваме за освобождаване на заложниците. Ако трябва, ще ги освободим с военна сила". 

Н. пр. Йоси Леви-Сфари подчерта, че подкрепата за Израел е подкрепа за доброто, а страната му има военна подкрепа от САЩ. 

"Вчера президентът на САЩ направи много ясно изявление в подкрепа на Израел и даде да се разбере, че всичкото военно оборудване, което ни трябва, ще ни бъде изпратено. Трябва ни пълна легитимност на задължението на Израел да защити гражданите ни и да се бие срещу "Хамас", каза още посланикът на Израел у нас. 

"Подобни терористични организации ще бъдат напълно унищожени. Ще бъде много дълга война, няма да приключи за ден-два“, каза посланикът. И отбеляза, че основният фронт е южният и в Израел се надяват, че никой няма да сбърка да отвори още един фронт на север - Ливан или Сирия. "Ние няма да сме сами. Ако има атака от север, на нея ще се отговори много твърдо", предупреди посланикът на Израел и добави, че "Хамас" е подкрепяна от Иран за атаките.

"Иран е заплаха за мира в света. Войната в Близкия изток е пред прага на Европа. Иран не е заплаха само за Израел", алармира посланик Сфари.

"Не водим война срещу палестинските цивилни, хиляди от тях работят в Израел. Работят в същите села, които завладяха и където убиваха. Свидетели сме, че има пълна подкрепа на цивилните към действията на "Хамас" в Газа. Унижават и бият заложниците, гаврят се с телата. Заложниците не са само израелци. Терористите се крият зад цивилното население, което използват като човешки щит", обясни посланикът на Израел.

"В събота имаше фестивал на мира, а те атакуваха. Ние не сме предизвикали тази атака. Ще се бием, защото нямаме други алтернативи. Българското правителство ни предложи 91 израелски туристи да пътуват до Израел с български самолет - прекрасен жест", посочи гостът.

По думите му през годините палестинците са получили финансова помощ от всяка друга нация в света, повече от тази в Европа след Втората световна война. А част от тази помощ е използвана за образование в омраза - че израелците трябва да бъдат убивани. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 11.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 29
Скъсана_Ушанка
преди 6 месеца
Милите тpoлове ушаанки, станаха чаалми :) Лузърите са си лузъри завинаги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 10
Скъсана_Ушанка
преди 6 месеца
Пак ли тpoлът копейник е цъкал минусите през прокси?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 18 rate down comment 9
adimos
преди 6 месеца
Най-голямият бенефициент от всички войни е САЩ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 26
khao
преди 6 месеца
До: Tikva007 правилно, но защо не довърши като назовеш архитектите ... путин, си и един брадат иранец.. :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 12
Tikva007
преди 6 месеца
*Посланикът на Израел у нас: Войната e пред прага на Европа, ще бъде дълга* - Дали от разсеяност, или от еврейски егоцентризъм, но негово превъзходителство е пропуснал дребния факт, че войната вече 18 месеца е в Европа и отнесе стотици хиляди животи. И случайното, или закономерно съвпадение на същите архитекти-създатели на основните причини за тези войни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 15
andy
преди 6 месеца
"Ще се бием с "Хамас", докато го унищожим" Че ще се биете, ще се биете. Страната ви е създадена с войни. Дали ще ги унищожите е друга работа. Не бих заложил на вас. Рано или късно арабите ще ви намерят цаката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още