IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как български стартъп работи за намаляване на отпадъка от кафе индустрията

Предприемаческата среда у нас относно климатичните промени се променя

17:42 | 04.04.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Urban Embassy е малък кафе магазин, който цели да намали отпадъка, генериран от кафе индустрията чрез устойчив модел на работа и по-осъзнато консумиране. Повече за него разказа Александра Филева, съосновател, в предаването „Made in Green“ по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Филева у нас има много голямо развитие в предприемаческата среда по отношение на нагласите относно климатичните промени. „Все повече стартъпи и хора започват да генерират идеи и да ги реализират“, отбеляза събеседникът.

Тя отбеляза, че както бизнесът, така и потребителите трябва да се насочат към по-устойчиво консумиране и по-осъзнат модел на работа, за да се подобри бъдещето.

За 2023 г. компанията цели отварянето на втора локация в София и още една локация на Северното Черноморие, стана ясно от разговора.

Устойчивите практики могат да бъдат различни, но със сигурност се постигат добри резултати – по-малко консумирана енергия, устойчива мода и други инициативи с мисъл за устойчиво потребление, каза събеседеникът.

Повече по темата за зелените политики вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 04.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Екология и ESG виж още

Коментари

Финанси виж още