IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турска компания инвестира над 5 млн. лв. във фабрика за слънцезащитни конструкции у нас

Новата фабрика в с. Крепост ще стартира през 2025 г. и ще създаде 20 нови работни места

07:58 | 02.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Министерство на иновациите и растежа
Снимка: Министерство на иновациите и растежа

Турската компания „Пергостил“ ООД ще инвестира 5,1 млн. лв. в изграждането на фабрика за слънцезащитни конструкции в с. Крепост, община Димитровград. Фабриката ще създаде 20 нови работни места и в нея ще се произвеждат алуминиеви перголни и стъклени системи.

Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Сачев връчи сертификат клас „Б“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на управителя на турската компания Илхан Албайрак, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Очаква се новият проект да стартира през 2025 г. 

Турската компания има дейност на българския пазар от 2012 г. под името „Сънмакс БГ“, а през 2013 г. променя името си на „Пергостил“. Към 2019 г. оборотът на фирмата е около 2,3 млн. лв. и има печалба от 166 хил. лв.

Компанията произвежда висококачествени слънцезащитни системи и се стреми да разшири производствената си дейност в България. Износът на компанията е насочен към 30 държави и 3 континента – Европа, Азия и Африка.

„Ценим турските инвестиции“, коментира Стефан Савов при връчването на сертификата и отбеляза като доказателство за това постигнатия стокообмен през 2022 г.

С тази инвестиция сертифицираните проекти от началото на 2023 г. от Министерството на иновациите и растежа и Българската агенция за инвестиции са тринадесет на обща стойност над 189 млн. лв. и ще разкрият 853 нови работни места, отбеляза Савов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 02.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Малки и средни компании виж още

Коментари

Финанси виж още