IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Телелинк БСГ“ няма да разпределя дивидент за втората половина на 2022 г.

Общото събрание на акционерите ще се проведе на 21 юни в София

17:57 | 17.05.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД няма да разпределя дивидент за второто полугодие на 2022 г.

В покана за провеждането на редовното годишно общо събрание на акционерите на дружеството се посочва, че след приспадане на дивидента за първата половина на годината от печалбата за 2022 г. остатъкът ще бъде отнесен като неразпределена печалба.

Заседанието на акционерите е насрочено за 21 юни в София. Поканата и материалите за общото събрание са публикувани на сайта x3news.com.

Акционерите на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ ще приемат и финансовия отчет на компанията за миналата година, отчетите на ръководството и одита.

Акциите на дружеството поевтиняват с над 28% в последната година, а в сесията поскъпнаха с малко над 2%. Пазарната капитализация е в размер на 117,5 млн. лева.

Спадът на цената на акциите в последната година е както заради намалението на печалбите, така и заради обявеното в началото на годината намерение на ръководството да отпадне ангажимента да се разпределя като дивидент поне 50% от печалбата на дружеството. Мажоритарният акционер подкрепи мярката, която цели да се наберат средства за придобивания, но акционерите реагираха отрицателно.

По време на онлайн среща с инвеститори през април изпълнителният директор на компанията Иван Житиянов коментира, че в най-напреднала фаза са преговорите с хърватско дружество, но не обяви името на компанията.

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 17.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още