IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"МФГ Инвест" вложи 100 хил. евро в компания от бизнеса с компютърни игри

„Фордж Интерактив“ има собствена платформа, която обучава и проследява развитието на играчи на играта League of Legends

21:20 | 24.05.23 г.
Снимка: Bloomberg Creative Photos
Снимка: Bloomberg Creative Photos

„МФГ Инвест“ АД е инвестирало 100 хил. евро в компанията „Фордж Интерактив“ ООД, съобщават от публичното дружество.

„Фордж Интерактив“ оперира риалити формат за обучение на играчи на League of Legends – една от най-популярните компютърни игри в света, уточнява се в съобщението.

Срещу инвестираната сума „МФГ инвест“ записва 8,7% от капитала на „Фордж Интерактив“. Този процент се очаква да бъде намален до 8,33% при реализиране на втория етап от инвестиционния рунд.

Предстои вписване на увеличението на капитала на „Фордж Интерактив“ ООД в Търговския регистър.

Компанията „Фордж Интерактив“ е учредена от екип с богат опит в сферата на игрите и развлеченията. Същата оперира собствена платформа под бранда „StarForge”, пише още в съобщението на „МФГ Инвест“.

StarForge е нов интерактивен реалити формат, който проследява развитието на играчи на League of Legends. При живи излъчвания вTwitch играчите развиват уменията си и се борят за голямата награда.

Компанията вече има зад гърба си един пилотен сезон, излъчван в България. В периода март и май 2023 г. е проведен и излъчен и вторият сезон - международен, в държавите от Централна и Източна Европа.

„Фордж Интерактив“ ООД официално си партнира с Coca Cola, Twitch, Secret Lab и Riot Games (студиото зад League of Legends).

„МФГ Инвест“ е дружество на основателите на Easy Credit и „Бяла карта“, което дебютира на пазар BEAM на БФБ-София в началото на декември 2022 г. Компанията набра от инвеститорите малко над 4 млн. лева, които да влага в стартиращи бизнеси.

Цената на акциите на „МФГ Инвест“ в последната сделка се понижава с 10% в сравнение с първичното публично предлагане, а пазарната капитализация надвишава 32,8 млн. лева.

Свързани компании:

МФГ Инвест АД-София (основна емисия акции)(MFG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 24.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още